Hlavní obsah

Gulbis vyzve Djokoviče

Už bez účasti světové jedničky Federera bude čtvrtfinále tenisového turnaje Masters v Cincinnati. Třetí nasazený Novak Djokovič změří síly s talentovaným Lotyšem Gulbisem. Oba se už jednou potkali, ve čtvrtfinále letošního Roland Garros uspěl srbský tenista.

Článek

V dosavadním průběhu turnaje si Novak Djokovič poradil s Italy Bolellim a Seppim a Gulbis je jeho v pořadí třetím soupeřem. „Známe se velmi dobře. Několik let jsme spolu v Německu trénovali. Už tehdy byl vidět jeho velký talent. Bylo jenom otázkou času, kdy se více prosadí. Nyní už své kvality dokazuje a v budoucnu bychom o něm mohli ještě hodně slyšet,“ říká na adresu svého dnešního soupeře světová trojka.

Rodák z Bělehradu prožívá také vydařený ročník. Ten zahájil výhrou na Australian Open a druhý triumf na sebe nenechal dlouho čekat. Přišel v březnu na turnaji Masters v Indian Wells, kde si světová trojka poradila s domácím Fishem. 21letý tenista musel v semifinále v Monte Carlu svůj zápas vzdát, ale v Římě opět nenašel přemožitele. V semifinále v Hamburku i Roland Garros zastavil srbského tenistu Rafael Nadal, který proti Djokovičovi uspěl i ve finále v londýnském Queensu. Ve Wimbledonu se fanouškovi Peta Samprase nedařilo a v Torontu skončil mezi posledními osmi na raketě Andy Murrayho.

Ernests Gulbis se po druhém kole v Adelaide podíval v úvodu března do čtvrtfinále v Las Vegas, kde nestačil na Robby Ginepriho. V Indian Wells i Miami se loučil ve druhém kole, ale v Barceloně si nevedl zas tak špatně, když vyřadil Tipsareviče a veterána Moyu. Asi nejvíc se do podvědomí širší tenisové veřejnosti teprve 19letý hráč dostal na Roland Garros, kde vyřadil Blaka či Llodru a ve čtvrtfinále nestačil právě na Djokoviče, se kterým vedl vcelku vyrovnanou partii. Do třetího kola světová třiapadesátka nahlédla ještě v Queensu. Ve druhém utkání Wimbledonu Gulbis potrápil Nadala, ale na výhru to nestačilo. Naposled vypadl rodák z Rigy hned v prvním kole v Torontu s Jose Acasusem.

Zde v Cincinnati si mladý Lotyš zatím poradil s Finem Nieminenem, Francouzem Clementem a v osmifinále zdolal domácího favorita Blaka. „Proti hráčům z elitní desítky jsem toho zatím moc neodehrál, a tak mi každá další výhra dává více sebevědomí. Věděl jsem, že bude těžším soupeřem na betonu než na antuce a byl jsem trochu nervózní. Z vítězství mám velkou radost,“ dodal Gulbis po výhře nad Blakem v poměru 6-4, 1-6 a 6-3.

Na výhru Novaka Djokoviče určili bookmakeři bwinu kurs 1.13. Pokud věříte v úspěch Ernestse Gulbise, vsaďte si na něj v kursu 4.40.

Reklama