Hlavní obsah

Roddick se utká s Gicquelem

O postup do semifinále turnaje v Los Angeles a zároveň o připsání 75 bodů do žebříčku ATP se na závěr dnešního hracího dne střetnou nasazená jednička Andy Roddick a Marc Gicquel. Oba hráči se potkali pouze v roce 2007 na Australian Open, kde ve třech setech zvítězil americký tenista.

Článek

Andy Roddick se turnaje v LA účastní již počtvrté a vcelku se mu zde daří. V roce 2002 zde došel do semifinále a o čtyři roky později skončil mezi posledními osmi. Na prvním grand slamu sezony došel americký tenista do třetího kola. Důvod k radosti mu dal následně turnaj v San Jose, kde si ve finále poradil s Radkem Štěpánkem. Druhý úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Na turnaji v Dubaji zdolal 25letý tenista hráče jako Nadal, Djokovič či Lopez a mohl slavit druhý titul. Na konci března na turnaji v Miami vyřadil rodák z Omahy i Rogera Federera, ale nad jeho síly byl v semifinále Rus Davyděnko.

Na začátku května v Římě měl Roddick opět ty nejvyšší ambice, ale v semifinále musel kvůli zranění ramene vzdát Stanislasi Wawrinkovi. Tento problém ho vyřadil i z Roland Garros, po kterém se vrátil postupem do semifinále v Queensu, ale ve Wimbledonu i v Torontu prohrál hned druhý zápas. Minulý týden vynechala světová devítka kvůli bolesti ramene a krku turnaj v Cincinnati. Ve druhém kole zde v Los Angeles si Roddick bez problémů poradil se šťastným poraženým Vemičem.

Marc Gicquel musel zdolat dva soupeře. Nejprve na divokou kartu hrajícího Fleishmana a ve druhém kole dalšího Američana Younga. Do letošního roku vstoupil francouzský tenista účastí ve třetím kole v Melbourne. Na sklonku února zvítězil 49. hráč světa na challengeru v Besanconu a další povedenější výsledek si připsal až v květnu, kdy v portugalském Estorilu skončil ve čtvrtfinále už podruhé na raketě Davyděnka. Mezi posledních osm doputoval ještě v Casablance, tam jeho pouť turnajem zastavil krajan Gilles Simon. Na Roland Garros ani v Halle se tuniskému rodákovi příliš nedařilo, ale na trávě v Hertogenboschi měl 31letý tenista nadosah svůj první titul v kariéře. Po výhrách nad Gasquetem, Melzerem či Caňasem však nestačil ve finále na Davida Ferrera. Ve Wimbledonu dokráčel do třetího kola, kde podlehl Rogeru Federerovi a naposled v Amersfoortu skončil až v semifinále se Stevem Darcisem.

Na vítězství Andyho Roddicka vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 1.12. Na výhru Marca Gicquela si můžete vsadit v poměrně vysokém kursu 5.15.

Reklama