Hlavní obsah

Samara hostí Lokomotiv

Alespoň dle postavení v tabulce by měl souboj Samary s Lokomotivem v rámci 17. kola nejvyšší ruské fotbalové soutěže nabídnout vyrovnaný zápas. Samara je s 23 body na šestém místě a na svého dnešního soupeře ztrácí jediný bod.

Foto: www.kc-camapa.ru

Jan Koller při losování výherce soutěže na stadiónu v ruské Samaře.

Článek

Hosté mají ale navíc dohrávku 16. kola s Jaroslavlí k dobru. Účastnili se totiž spolu s Chelsea, Sevillou a AC Milán turnaje s názvem Railways cup a nevedli si vůbec špatně. V prvním souboji s Blues po brance Essiena dlouho prohrávali, ale v 85. minutě se prosadil záložník Ruslan Kambolov. V následném penaltovém rozstřelu měli více štěstí hráči pořádajícího Lokomotivu a zvítězili 5:4. Ve finálovém dueli se španělskou Sevillou se svěřencům kouče Rakhimova už tolik nevedlo a prohráli 0:3.

V domácí soutěži Lokomotiv na špici ligy příliš neztrácí, ale jeho poslední výsledky nejsou nijak závratné. Loni sedmý celek ruské Premier ligy v červenci prohrál s Permem a Dynamem Moskva a následně remizoval se Spartakem a Zenitem Petrohrad. Vítězství po pěti utkáních se Lokomotiv dočkal naposled proti FC Moskva. O vítězství 3:0 se dvěma brankami zasloužil bývalý útočník francouzského Lille Peter Odemwingie.

Remízový král Samara už 9 utkání v řadě neprohrála. Po výhře nad Permem ale přišlo 6 nerozhodných výsledků. V 15. kole tuto sérii domácí zlomili a rozstříleli 4:0 Saturn Moskva. V dresu Samary nastoupili opět Češi Jarošík s Kollerem. Nejlepší střelec české reprezentace se znovu gólově neprosadil, ale na dvou gólech měl velkou zásluhu. Ani v posledním utkání se „Dino“ nezapsal do listiny střelců a Samara tak remizovala na půdě CSKA 0:0.

Na vítězství Samary vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.45. Na výhru Lokomotivu Moskva si můžete vsadit v kursu 2.80 a na remízu je kurs 2.90.

Reklama