Hlavní obsah

Vyhraje Del Potro třetí turnaj v řadě?

Olympijský tenisový turnaj je na samém startu, naopak podnik v Los Angeles má dnes na programu závěrečné finále. V tom poměří své síly nejvýše nasazený Andy Roddick s Juanem Del Potrem, který ve včerejším semifinále překazil ryze americké vyvrcholení výhrou s Mardy Fishem.

Článek

Del Potro je velký talent světového tenisu a vzhledem k jeho mladému věku není divu, že se s Roddickem dnes utká vůbec poprvé. Argentinec je sice považován za outsidera, ale poslední výsledky hovoří v jeho prospěch.

Špatně si však nevede ani Andy Roddick, který získal úvodní letošní trofej v San Jose, kde si ve finále poradil s Radkem Štěpánek. Rodák z Omahy byl blízko úspěchu i v Miami, ale v semifinále nestačil na pozdějšího vítěze Davyděnka. Kromě turnaje v Římě, kde skrečoval semifinále s Wawrinkou, se Roddick na antuce neobjevil. Možná i trochu záměrně se tak vyhnul tradičně nejhorší části sezony, i když vše okomentoval zraněným kolenem a celkovou únavou.

Bylo by překvapením, kdyby se Američan nevrátil do Queen's Clubu, kde je tradičně velmi úspěšný. O prolomení zdejší Roddickové čtyřleté neporazitelnosti se však letos postaral Rafael Nadal a tato porážka ho jistě poznamenala. Ve Wimbledonu tak došel pouze do druhého kola a jen jeden zápas vyhrál i v Torontu.

Ve slabší konkurenci v Los Angeles se však současné světové devítce daří a dá se říci, že prozatím neměl se žádným soupeřem sebemenší problém. To by dnes mohl změnit Juan Del Potro. Stále 19letý mladík letos už triumfoval v Kitzbuhelu a Stuttgartu, a i díky semifinálové účasti v Hertogenboschi je v tuto chvíli 24. hráčem světa. Všechny tři zmíněné úspěchy jsou navíc hodně čerstvé a statistika hovoří, že od 20. července prohrál Del Potro pouze ve druhém kole Wimbledonu s Wawrinkou.

I přes to, že má v oblibě především antuku, dokázal nyní využít slabší konkurence v Los Angeles, na druhou stranu výhra po setech 6-2 a 6-1 s Fishem hovoří jasně o Argentincových kvalitách i na hardu.

Věříte-li, že Del Potro vyhraje třetí turnaj v řadě, pak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.70. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitám Američana, využijte kursu 1.40 právě na jeho vítězství.

Reklama