Hlavní obsah

Smlsne si Dementěvová na své soupeřce i dnes?

Nejen tenisový olympijský turnaj včera narušil déšť, i dnes se souboje na chvilku zastavily, ale nyní to vypadá, že by se program druhého hracího dne mohl stihnout. Mezi posledními se na kurtu objeví Jelena Dementěvová, která vstoupí do bojů pod pěti kruhy zápasem s Katerinou Bondarenkovou.

Článek

Tento rusko-ukrajinský souboj se letos neuskuteční poprvé. Do probíhající sezony se Dementěvová s mladou Bondarenkovou neutkala, ale kromě jasného vítězství v Miami si s touto sokyní letos poradila i na berlínské antuce. Bondarenkovou olympijský los určitě moc nepotěšil i proto, že s Dementěvovou vyhrála prozatím pouhých 7 gamů.

Jelena Dementěvová navíc patří ke skupině favoritek, které mají největší papírové předpoklady v Pekingu uspět. Po odstoupení Šarapovové a Ivanovičové tyto její ambice jistě ještě stouply. Současná světová sedmička letos vyhrála poměrně prestižní podnik v Dubaji a blízko dalším titulům byla v Berlíně a Istanbulu, kde skončila jako poražená finalistka.

Svou kvalitu Dementěvová potvrdila i na grandslamech; v Austrálii si zahrála osmifinále, v Paříži čtvrtfinále a ve Wimbledonu podlehla Venus Williamsové dokonce až v semifinále. Souboj s pětinásobnou londýnskou šampionkou byl jejím předposledním zápasem před olympiádou. Ten vůbec poslední si odbyla ve druhém kole v Montrealu, kde hned na úvod podlehla Dominice Cibulkové.

Ruska tak nemá v poslední době moc rozsáhlou herní praxi, čehož by dnes mohla využít Katerina Bondarenková. Úspěch na Olympijských hrách by mohl být pro Ukrajinku i příjemným dárkem k 22. narozeninám, které oslavila před třemi dny. Aktuálně 45. světová hráčka letos nenašla přemožitelku na turnaji v Birminghamu, čtvrtfinále si zahrála v hlavní francouzské metropoli. V pařížské hale navíc po boku své sestry vyhrála čtyřhru a o pár měsíců dříve dokonce triumfovala na Australian Open.

Obě hráčky letos hrají velmi dobrý tenis, přesto je jasné, že bookmakeři favorizují zkušenější Rusku, na kterou vypsali kurs 1.08. Katerina Bondarenková není bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 6.30.

Reklama