Hlavní obsah

New Haven uvidí souboj obrů

Zajímavý zápas je dnes na programu na turnaji v New Havenu. Chorvatský obr Ivo Karlovič totiž poměří své síly s typově velmi podobným domácím tenistou Johnem Isnerem, jenž měří jen o dva centimetry méně.

Foto: Interner

Chorvatský tenista Ivo Karlovič.

Článek

Je tomu možná s podivem, ale tito hráči se doposud na okruhu ATP nestřetli. Dnes si tak odbudou hodně zajímavou premiéru, jelikož převážně hrají proti tenistům s jinými proporcemi a tedy i jinými výjimečnými vlastnostmi.

Favoritem zápasu je bezesporu chorvatský dlouhán Ivo Karlovič, který letos prožívá nejlepší sezonu kariéry, když tento týden dokonce poskočil na 14. příčku světového žebříčku. Na turnajích si nejlépe vedl v Nottinghamu, kde dokázal obhájit titul. Do semifinále se probojoval v Rotterdamu a Cincinnati, třetí kolo si zahrál na Australian Open a osmifinále na antukových dvorcích v Římě a Hamburku.

Oblíbenými Karlovičovými povrchy jsou beton a tráva. Není divu, že tyto kurty má v oblibě i John Isner, který letos rovněž prožívá prozatím nejúspěšnější sezonu. Takové výsledky jako jeho dnešní soupeř však zdaleka nemá, ale ve 23 letech má stále většinu kariéry před sebou. V tuto chvíli 124. hráč světa uhrál letos dobré výsledky na domácí půdě ve Washingtonu a San Jose, kde prohrál ve čtvrtfinále. Připsal si už i první titul na okruhu ATP v kariéře, ne však ve dvouhře, ale po boku Mardyho Fishe v newportské čtyřhře.

Přesto je dnes jasným aspirantem na vítězství Karlovič, čehož si jsou vědomi i bookmakeři, kteří na Chorvata vypsali kurs 1.45. John Isner je velmi nepříjemný hráč a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Američana vsadíte s kursem 2.55.

Reklama