Hlavní obsah

Sparta má Brnu co vracet

Nejen čtyři inkasované branky v Brně, ale především prohra na Letné a následná ztráta titulu - nepříjemné vzpomínky sužují Sparťany při pohledu na tým Brna. I letos začínají nejdříve doma Moravané, kteří chtějí navázat na loňské úspěchy s vicemistrem.

Článek

Pro úspěch mají dnes Brňané ty nejlepší předpoklady, nýbrž do ligy vstoupili velmi dobře. Z pěti odehraných zápasů hned tři vyhráli a prohru si připsali pouze jednou, když doma nečekaně podlehli Mladé Boleslavi. Chuť si však spravili před reprezentační přestávkou na hřišti Bohemians, kde zvítězili 2:1 po brankách Marka Střeštíka a Aleše Besty.

Právě Besta je před zápasem se Spartou nejsledovanější osobou vůbec. Byl to on, kdo na jaře vyprovokoval sparťanského bouřliváka Tomáše Řepku, jehož následná červená karta byla podle mnohých hlavním faktorem neúspěchu Sparty v boji o titul. „Možná se bude jiskřit, ale čekám to na férovku. Jak Řepka, tak já si budeme muset dávat pozor, myslím, že hlavně na Tomáše mají už rozhodčí pifku, takže on jistě nějakou divočinu nezačne,“ říká před zápasem brněnský útočník.

„Chceme navázat na loňský výborný výkon a výsledek, i když obě mužstva jsou trochu jiná. Nemáme Kaloudu, Holka, Pavlíka či Siegla. U Sparty je to podobné. Pro mě Sparta stále zůstává ne-li nejsilnějším, tak určitě jedním z nejsilnějších českých mužstev. Abychom uspěli, musíme podat na všech postech stoprocentní výkon. Nesmí se opakovat Mladá Boleslav. To je zatím náš jediný vyloženě špatný výkon. Ale snad nás to potkalo včas. Hráči si určitě uvědomili, že to nejde odehrát tak laxně, že se soupeř neporazí sám a naopak, že musí být maximální nasazení, zdravá agresivita a obrovská kvalita. To se týká každého jednotlivce. Jen tak můžeme mít šanci na úspěch a já věřím, že to hráči splní,“ citují brněnské stránky předzápasový proslov trenéra Petra Uličného.

Sparta Praha však vstoupí do dnešního duelu z pozice lídra Gambrinus ligy, když do této chvíle nasbírala 13 bodů a zaváhání si tak připsala pouze v domácím duelu s Olomoucí, který skončil 1:1. Během reprezentační pauzy navíc mohli vyléčit někteří hráči utržené šrámy a do Brna tak Sparta míří skoro kompletní. „Brno je velmi ambiciózní tým, který po právu pomýšlí na nejvyšší příčky. Jsme rádi, že náš tým je po pauze až na Bergra kompletní,“ říká před zápasem kouč Vítězslav Lavička.

Hosté vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli mírného favorita a vsadit si tak na ně můžete v kursu 2.55. Remízu ocenili kursem 2.85. Na domácí Brno najdete u stejné společnosti kurs 2.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články