Hlavní obsah

Lyon přivítá přemožitele pražské Slavie

Jako velice zajímavá vypadá i skupina F Ligy mistrů, v níž jsou kandidáty na postup nejen Lyon s Bayernem Mnichov, ale také italská Fiorentina. Mužstvo z Florencie postoupilo do hlavní fáze na úkor pražské Slavie a úvodní zápas dnes sehraje v Lyonu.

Článek

Olympique Lyon sice nezadržitelně vládne francouzské kopané, ale v Lize mistrů ne a ne projít do semifinále. Celkem třikrát vypadl tento velkoklub ve čtvrtfinále a poslední dva ročníky pro něj dokonce končili už o kolo dříve. Letos navíc vypadá poměrně reálně i možnost konce už v základní skupině. Největším favoritem skupiny F je nejspíš Bayern Mnichov, Steaua Bukurešť by sice neměla být velkou hrozbou, ale Fiorentina už ano.

Právě Fialky hostí Lyon v úvodním zápase a nic jednoduchého domácí očekávat nemohou. Jejich listina marodů navíc není zdaleka čistá, proti Fiorentině tak nenastoupí Fabio Grosso, Francois Clerc, Kader Keita, Joan Hartok a Clement Grenier. Fit jsou naopak už Brazilec Fred a John Mensah, kteří stihli odehrát poslední ligové kolo, v němž Lyon porazil s odřenýma ušima Nice. Až v 90. minutě totiž rozhodl svým gólem o tříbodovém zisku Karim Benzema, pro něhož to byla už pátá branka v sezoně.

Fiorentina loni došla až do semifinále Poháru UEFA a letos se zúčastní nejprestižnější soutěže starého kontinentu. Ve 3. předkole totiž uspěla s pražskou Slavií a po 10 letech se probojovala do Ligy mistrů. „Uvědomujeme si důležitost situace a nejsme favoriti, chceme však uspět,“ říká největší hvězda týmu Adrian Mutu, jehož góly jsou pro mužstvo klíčové. Trenér Cesare Prandelli se v Lyonu nemůže spolehnout jen na Alessandra Gamberiniho.

Papírovým favoritem tohoto utkání je domácí Lyon, na který si můžete vsadit s kursem 1.80. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.20. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Fiorentinu, jejíž výhra je oceněna kursem 4.25.

Reklama