Hlavní obsah

Prolomí Plzeň remízové prokletí?

Jediný zápas má dnes na programu česká fotbalová Gambrinus liga. Ve Štruncových sadech v Plzni se od 17.00 hodin představí Dynamo České Budějovice. Oba týmy prahnou po bodech. Domácí Viktorka je navzdory vynikajícímu kádru až desátá, Jihočeši jsou se ziskem pouhých tří bodů přikováni na dně prvoligové tabulky.

Článek

Plzeňští fotbalisté jsou po šesti odehraných kolech nazýváni remízovým králem Gambrinus ligy. Aby taky ne, když v šesti soubojích hned čtyřikrát brali po bodu. Tato nepříliš lichotivá bilance pasuje svěřence Jaroslava Šilhavého až na 10. místo tabulky se ziskem sedmi bodů. To je jistě zklamání oproti předsezónním očekáváním.

Obránce Tomáš Rada, jenž dočasně převzal v Příbrami kapitánskou pásku místo nemocného Pavla Horvátha, na oficiálních webových stránkách klubu řekl: „Čtyři remízy v řadě jsou hodně, body po jednom příliš nenaskakují. V kabině se o tom hodně bavíme, zápasy rozebíráme nejenom s trenéry, ale i mezi sebou. Tak věřím, že si z předchozích duelů vezmeme ponaučení a už nebudeme ztrácet body zbytečně.“

K dnešnímu vítězství by měl dopomoct i výše zmiňovaný Horváth, jenž se dal během týdne do pořádku a dnes pravděpodobně nastoupí v základu.

Nešťastné plzeňské remízy mohou kabinu Viktoriánů strašit i při pohledu na statistiku loňských vzájemných zápasů, kdy oba skončily shodně 1:1.

České Budějovice měly příšerný úvod sezony, a tak už po čtyřech kolech měnily trenéra. Místo Jana Kmocha zaujal Jihočech srdcem i duší Pavel Tobiáš a zdá se, že týmu změna prospěla. V pátém kole Dynamo vydolovalo bod ve Zlíně, aby ho poté potvrdilo doma proti ambiciózní Boleslavi.

Budějovické sužuje velká bolest, a tou je koncovka. Ačkoliv útok Jihočechů ve složení Svátek - Sedláček zdá se býti kvalitní, pouhé dva góly v kolonce vstřelených branek tuto papírovou kvalitu nepotvrzují. Zvlášť na hřištích soupeřů jsou Budějovice bezradné, tam dokonce ještě nevstřelili ani jednu branku!

Trenér Tobiáš má dnes k dispozici téměř kompletní kádr, mimo hru je pouze Brazilec Hudson, jenž doléčuje poraněný kotník.

Předpokládané sestavy:

FC Viktoria Plzeň: Poštulka - Limberský, Rada, Navrátil, Lecjaks - Petržela, Trapp, Horváth, Jiráček - Rezek, Varadi.

SK Dynamo České Budějovice: Kučera - Leština, Hunal, Horejš, Žižka - Benát, Hílek, Homoláč, Šíma - Svátek, Sedláček.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin tento duel ohodnotili následovně. Na vítězství domácí Plzně je kurs 1.55. Na remízu 3.50. A kdo věří, že si Budějky připíšou první letošní vítězství, pak může zkusit štěstí při kursu 5.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.