Hlavní obsah

Ve šlágru kola přivítá Chelsea Manchester

Velice těžký los má úřadující mistr Manchester United, který po prohře na Anfield Road s Liverpoolem cestuje na půdu dalšího rivala z „velké čtyřky“ – Chelsea. Aktuální forma je na straně Blues, kteří navíc v domácím prostředí neprohráli již 84 ligových utkání.

Článek

Domácí po čtyřech kolech stále nepoznali hořkost porážky. Po jasné úvodní výhře 4:0 nad Portsmouthem zdolali Blues Wigan nejtěsnějším možným rozdílem a první body ztratili na Stamford Bridge proti Tottenhamu, se kterým remizovali 1:1. Minulý týden svěřenci trenéra Scolariho prohrávali po brance Robinha s Manchesterem City, ale brankami Carvalha, Lamparda a Anelky skóre otočili na konečných 3:1.

V Londýně budou diváci navíc svědky reprízy loňského finále Ligy mistrů, kde však Modří neuspěli. To ale nelze tvrdit o jejich úterním vstupu do milionářské soutěže, ve kterém pohodlně zvítězili 4:0 nad francouzským Bordeaux. „Nemusíme vyhrát tři, čtyři nebo pět nula. Dva nula je to samé. Ale musíme mít nad zápasem kontrolu. Všichni chtěli dát ještě více gólů, čímž jsme dávali šanci soupeři ke snížení,“ dodal po utkání nepříliš spokojený trenér Scolari.

Ten bude mít k dispozici i klíčového obránce Johna Terryho, který uspěl s protestem a po červené kartě ze souboje proti City si žádný další trest neodnese. Portugalský trenér může do svých plánů navíc zařadit i Didiera Drogbu, který může do utkání zasáhnout v jeho průběhu.

Aktuální anglický šampion, Manchester, nevstoupil do sezony zrovna pravou nohou, ale proti Chelsea se bude chtít jistě vytáhnout. United prohráli dvakrát v řadě naposled v roce 2005 a k dnešnímu úspěchu jim má pomoci i dvojice Cristiano Ronaldo-Dimitar Berbatov. Bulharská posila z Tottenhamu si proti Liverpoolu poranila koleno, ale už je fit. Cristiano Ronaldo nastoupil poprvé po operaci kolene už ve středečním duelu Ligy mistrů, ve kterém Rudí ďáblové na Old Trafford jenom remizovali s Villarrealem 0:0.

„Cristiano má neuvěřitelnou chuť do hry. Nehrál však od konce května a dva měsíce zabrala rekonvalescence po operaci. Musím však říci, že jeho výkon byl výjimečný,“ řekl na adresu svého klenotu trenér Ferguson. Skotský trenér se musí vypořádat s absencí Nemanji Vidiče, kterého zastoupí buď Jonny Evans nebo uzdravený Gary Neville.

„Rozhodně se nebojíme cesty na Stamford Bridge. Náš tým má velkou sílu a Chelsea si je toho vědoma. Vědí, že zde můžeme zvítězit. Navíc na ně nechceme ztrácet devět bodů,“ dodává kouč Ferguson, jehož tým má na svém kontě zatím jedinou výhru z druhého kola proti Portsmouthu.

Na vítězství Chelsea vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.20. Na výhru United si můžete vsadit v zajímavém kursu 3.15 a na remízu určili bookmakeři kurs 3.05.

Reklama