Hlavní obsah

Vrátí se Sparta na čelo tabulky?

Pražská Slavia včera dokázala porazit v Edenu Olomouc, díky čemuž se dostala do čela tabulky Gambrinus ligy. Sparta má však k dobru dnešní zápas s Libercem, ale k návratu na špici potřebuje pod Ještědem zvítězit.

Článek

Získat tři body však není pro Pražany v poslední době až tak jednoduché. Před 14 dny sice zvítězili v Brně, ale následně nevstřelili branku v Záhřebu ani minulý týden v domácím zápase s Teplicemi. Nečekané problémy měl navíc tým z Letné ve Frýdku-Místku, když postup do 4. Kola Poháru ČMFS vybojoval až na penalty, když zápas opět v normální hrací době skončil bezbrankovou remízou. „Domácí podali výborný výkon a ten byl navíc podpořen fantastickým publikem. Také proto jsme o postupu rozhodli až v poslední možné chvíli,“ řekl po zápase kouč Vítězslav Lavička.

Bez vstřelené branky dnes Sparťané nemohou pomýšlet na poskok v tabulce, jelikož případná remíza jim nestačí. V poslední době se nám v ofenzivně nedaří. V přípravě jsme se zaměřili na zlepšení koncovky. Nedáváme góly především ze hry a to nutně potřebujeme zlepšit,“ říká jasně trenér Sparťanů, který své prozatímné největší úspěchy zaznamenal právě v Liberci.

Liberec naopak cítí šanci a na stadionu U Nisy by rád letos porazil i Spartu. V úvodním kole totiž dokázal vybojovat tři body se Slavii a zatím jako jediný tak úřadujícímu mistrovi sebral všechny body. „Pro každý tým je příjezd Sparty výjimečný,“ říká před zápasem kouč Ladislav Škorpil, jehož mužstvo momentálně figuruje na šesté příčce tabulky.

„Spartu sleduju a vím, že mnohem lépe se jí hraje venku než doma, kam jezdí soupeři jen bránit. Musíme prostě hrát velmi zodpovědně dozadu a věřit, že se vepředu nějak prosadíme. Snad se nám bude lépe hrát se Spartou než se Zlínem,“ má jistě pravdu Jan Polák, který připomněl zápas se Zlínem, v němž Liberec zvítězil těsně 2:1.

A jakými kursy ohodnotili tento prestižní souboj bookmakeři společnosti bwin? Favoritem je hostující Sparta, na jejíž vítězství je vypsán kurs 2.10. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, pak zkuste štěstí při kursu 2.90. A kdo věří domácím, má možnost svůj vklad znásobit líbivým kursem 3.45.

Reklama