Hlavní obsah

První hrací den zakončí v Métách španělský souboj

Tenisový podnik v Métách má dnes na programu úvodní hrací den, který zakončí ryze španělský souboj. Jako favorit do něj vstoupí zkušený Carlos Moya, ale Albert Montaňes by mu měl být papírově vyrovnaným soupeřem.

Článek

Důkazem vyrovnanosti obou hráčů není jen žěbříček ATP, v němž se oba pohybují okolo padesáté příčky, ale také dosavadní vzájemné zápasy. Ten první vyhrál už před šesti lety v Acapulcu 190 centimetrů vysoký Moya, ale před dvěma lety mu Montaňes shodou okolností na tom samém turnaji porážku vrátil.

Historicky je však bezesportu úspěšnější Carlos Moya, který v roce 1999 dokonce stanul na tenisovémm trůnu, ale tato doba je nenávratně pryč. Přesto Španěl stále bojuje na nejprestižnějším okruhu a dokonce sbírá další úspěchy. Letos si nejlépe vedl v Costa Do Sauipe a Bukurešti, kde shodně prohrál až ve finále. Semifinále si navíc zahrál v Chennai a o kolo dříve se rozloučil s podniky v Hamburku, Cincinnati a Umagu. Právě v Chorvatsku získal loni svůj momentálně poslední titul a na trofej tak čeká už déle než rok.

Dočkat by se ji mohl nyní na halovém turnaji v Métách, kam se však sjela poměrně silná konkurence v čele s turnajovou jedničkou Ivo Karlovičem. Chorvatský dlouhán má hned na úvod silného Baghdatise, ale poraz-li ho, pak se utká právě s vítězem duelu Moya – Montaňes.

Albert Montaňes je silný především na antuce, na níž letos dokázal vyhrát podnik v Amersfoortu. Dařilo se mu i na dalších turnajích s oranžovým povrchem, když ve Stuttgartu, Hamburku a Barceloně došel do čtvrtfinále. Druhý letošní turnajový triumf vybojoval na challengeru v Monze a na turnaji stejné kategorie ve Štětíně prohrál až ve finále.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do2. kola může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Moya s kursem 1.28. Věříte-li, že Montaňes dokáže svého krajana porazit, pak si na něj vsaďte - kurs je 3.31.

Reklama