Hlavní obsah

Zenit přivítá slavný Real

Prestižní Liga mistrů dnes pokračuje svým druhým kolem. Jedním ze šlágrů prvního hracího dne bude jistě souboj Zenitu Petrohrad s Realem Madrid. Bílý balet si před týdnem zastřílel v zápase s Gijonem a svou formu by jistě rád potvrdil dnes v Rusku.

Článek

Na východě však nečeká horkokrevné Španěly nic jednoduchého, ba naopak. Zenit si především loni udělal velké jméno. Svěřenci Dicka Advocaata sestřelili v Poháru UEFA několik velkoklubů a zahráli si tak finále, ve kterém si navíc bez nějakých problémů poradili s Glasgow Rangers a překvapivě se stali vítězem i evropského Superpoháru. Letos startuje úřadující ruský mistr rovnou v nejprestižnější soutěži starého kontinentu, v níž se objevuje vůbec poprvé. Ve svém úvodním vystoupení rozhodně neudělal ostudu, když byl na hřišti Juventusu možná i lepším celkem, ale nakonec prohrál po dalekonosné ráně Del Pierra.

V dnešním zápase by Rusové chtěli určitě i poprvé bodovat. „Minulou sezonu, když jsme vyhráli Pohár UEFA, jsme doma hráli s obrovským sebevědomím, a to je přesně ta cesta, jakou potřebujeme jít i teď. Myslím, že kluby jako Real jsou každý zápas pod tlakem. Hrají pořád na vítězství, remíza je pro ně málo,“ nechal se slyšet kouč Zenitu Advocaat, který má k dispozici kompletní kádr až na dlouhodobě zraněného Nicolase Lombaertse.

Jak už bylo zmíněno, Real Madrid minulý týden sehrál vynikající zápas s Gijonem, jemuž uštědřil debakl 7:1. Už týden předtím navíc porazil v rámci Ligy mistrů Bate Borisov a dnes si může připsat další tři body do tabulky skupiny H. „Ale Zenit je skvělý tým s talentem, který nebude před jeho fanoušky snadné porazit. Budeme si muset hodně vytrpět, pokud chceme všechny tři body,“ upozornil brazilský stoper Pepe, který v poslední době podává naprosto spolehlivé výkony a dnes bude na něm defenzíva Bíleho baletu opět stát. Německý kouč Bernd Schuster se musí obejít bez Sneijdera a Gutiho.

I přes tuto skutečnost vstoupí do zápasu v roli favorita Real Madrid. Na vítězství Bílého baletu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.25. Myslíte si, že Zenit Petrohrad překvapí a uhraje doma alespoň bod, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru Rusů je 1.53. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama