Hlavní obsah

Bayern je v krizi, ale může se přiblížit postupu

Mnichovský Bayern má za sebou několik neúspěšných týdnů, během nichž sehrál překvapivě velké množství špatných zápasů. O uplynulém víkendu však naplno bodoval v Karlsruhe a zdá se, že by krize mohla být zažehnána. Hodně o tom napoví dnešní souboj Ligy mistrů s Fiorentinou, který zároveň může výrazně vyložit karty o dalším vývoji skupiny F.

Článek

I když se Bayernu v poslední době nedaří, v Lize mistrů má našlápnuto k postupu do osmifinále. V úvodním kole totiž dokázal zvítězit na hřišti Steauy Bukurešť a o 14 dní později remizoval doma s Lyonem. Dnes čeká svěřence trenéra Jürgena Klinsmanna druhý domácí zápas, v němž přivítají Fiorentinu. Půjde o duel, který může hodně napovědět, jak to bude dál vypadat. V případě vítězství bude mít bavorský velkoklub se sedmi body výrazně nakročeno do vyřazovacích bojů. „Máme obrovskou šanci se přiblížit postupu,“ má jistě pravdu trenér Klinsmann.

Získat tři body však nebude pro úřadujícího německého mistra nic jednoduchého a to i proto, že se v zápase možná bude muset obejít bez bývalého kanonýra právě Fiorentiny Lucy Toniho, který si v sobotu poranil žebra. „Budeme čekat do poslední chvíle a věříme, že nám nakonec pomůže. Je totiž motivovaný až po úplné konečky vlasů,“ řekl na adresu svého útočníka trenér Bayernu. Tonimu se ale letos prozatím nikterak výrazně nedaří, jelikož v probíhajícím ročníku zaznamenal pouhé tři branky.

Útočník Bayernu tak jistě vzpomíná i na své angažmá ve Fiorentině, v jejímž dresu nasázel v 67 zápasech úctyhodných 47 branek. Loni se už v dresu mnichovského velkoklubu stal i nejlepším střelcem bundesligy, když se do sítí soupeřů trefil 24krát a ve zbylých soutěžích nasázel dalších 15 branek.

Fiorentina byla vždy pověstná na takové kanonýry, vždyť její dres oblékali také například Gabriel Batistuta či Kurt Hamrin, kteří během svého působení v dresu Fialek stihli nastřílet každý více jak 150 branek, což je už opravdu hodně vydatná porce. Klan elitních kanonýru momentálně v tomto mužstvu hájí především Adrian Mutu a Alberto Gilardino, který do Florencie zamířil v létě z AC Milána a na svém kontě má už osm branek. Hned dvě z nich vstřelil o víkendu Reggine, kterou Fiorentina porazila 3:0.

V Lize mistrů však na tříbodový zářez doposud nedosáhla, jelikož v úvodním kole sice vedla v Lyonu 2:0 po poločase, ale nakonec si odvezla jen bod za remízu 2:2. Ve druhém zápase branku nevstřelila a nepodařilo se to ani Steaue, takže zápas skončil bez branek.

Věříte-li ve vítězství domácího Bayernu, pak si můžete vsadit s kursem 1.70. Remíza je oceněna hodnotou 3.35 a výhra Fiorentiny kursem 4.65.

Reklama