Hlavní obsah

Los Angeles cestuje dál

Jelikož má NHL v neděli zápasovou pauzu, zapojí se v sobotu do hry všechny kluby. Jako první to zvládnou Philadelphia s New Jersey, kteří se střetnou znovu po necelých dvaceti hodinách v opačném gardu než včera. Calgary míří na led Phoenixu. V severozápadní divizi hostí Vancouver hokejisty Edmontonu. Cestující Los Angeles hraje na ledě Nashvillu.

Článek

Predátoři na jaře postavili prognózy na hlavu a počtvrté za sebou se dostali do play off, přestože prošli před minulou sezónou značným hráčským zemětřesením. Vedení Nashvillu se možná i z tohoto důvodu rozhodlo letos podstoupit podobnou zeštíhlovací kůru. V brance se například rozhodlo vložit významnou důvěru do mladého Ellise. Jeho čísla však zatím vypadají poměrně hrozivě. Když ovšem v jednom zápase začínal v brance Rinne, dopadlo to ještě hůře a klubová jednička pro tuto sezónu ho musela nahradit ještě v průběhu první třetiny. Za Nashville již skórovala většina hráčů, ale stabilní tahouni se hledají obtížně. Ve čtvrtek se to projevilo v tom, že klub ztratil nadějně rozehraný domácí zápas, když inkasoval čtyřikrát v poslední třetině. Mimo hru jsou stále útočníci Sullivan a Ortmeyer.

Los Angeles v minulé sezóně s hrůzou zjistili, že lze klesnout ještě níže, než si byli rok předtím ochotni připustit. Důsledkem byly výrazné změny v sestavě a přesun pozornosti od zkušenosti k mládí. Z loňských posil v mužstvu vydržel pouze slovenský útočník Handzuš, i když ovládl klubové bodování v negativním slova smyslu v +/- hodnocení. Letos se mu zatím daří lépe. Letní přestupy tentokrát do mužstva přivedly ze zkušenějších hráčů pouze útočníka Stolla. Nový trenér se rozhodl dát v brance téměr bezmeznou důvěru LaBarberovi, který neustál až pondělní utkání. Včera již ovšem opět chytal a udržel čisté konto. Do sestavy se vrátil i útočník Calder. Los Angeles na začátku sezóny trápila především střelba, s níž se však již vypořádalo. Výtečně si pak vede v oslabeních.

Bookmakeři bwin zřejmě předpokládají, že dnes sehrají svoji roli možná únava a drobné uspokojení. Výrazně totiž favorizují domácí Nashville, na jehož úspěch vypsali kurs 1,8 . Hosté však dokázali vždy v minulých dvou sezónách na ledě jejich soka jednou zvítězit. Dnes si to může Los Angeles v roli outsidera zopakovat v kursu 3,5 .

Reklama