Hlavní obsah

V Moskvě očekávají derby Dynamo vs. CSKA

Většina evropských fotbalových soutěží před nedávnem teprve začala, ruská Premier Liga se však blíží ke svému finiši. Už v sobotu odstartovalo 26. kolo, které dnes uzavře dohrávkou ostře sledovaný souboj dvou moskevských celků Dynama a CSKA.

Článek

V nejvyšší ruské lize má velmi blízko k zisku mistrovského titulu Rubin Kazaň, která si v sobotu poradila 3:0 se Samarou, čímž odskočila aktuálně druhému CSKA už na propastných deset bodů. Armádní klub se v současné době pyšní taktéž velmi dobrou formou a šance na zisk titulu se stále nevzdává. CSKA naposledy prohrálo v polovině července a od konce srpna dokonce svěřenci trenéra Gazzaeva neztratili ani bod.

Ve 22. kole zavítali hosté na půdu obhájce prvenství Zenitu Petrohrad, který se ale nyní nachází až na šesté příčce. Za celek, ve kterém bude zanedlouho působit i Tomáš Necid, se dvakrát trefil Alan Dzagoev a jednou brankou k vítězství 3:1 přispěl brazilský útočník Vagner Love. Následně CSKA zdolalo Tomsk, Chimki a minulý týden převálcovalo opět s přispěním branek Vagnera Lova a Dzagoeva 4:1 Perm.

Teprve 18letý obrovský talent ruského fotbalu Dzagoev se dvěma brankami podílel na vydařeném vstupu CSKA do základní skupiny Poháru UEFA, kde moskevský celek zdolal 3:0 španělské Deportivo La Coruňa.

Dynamo Moskva ztrácí na svého dnešního soupeře pouhé tři body a svou kůži před vlastními fanoušky jistě nedá lacino. Výsledkově na tom však domácí nejsou ve srovnání se svým protivníkem tak dobře. Na konci září svěřenci trenéra Andreje Kobeleva až v 90. minutě zachraňovali bod za remízu 3:3 na půdě Samary. Poté díky brankám Kokorina a Keržakova zdolali Saturn, ale v posledním kole opět zaváhali, když s jedenáctým Těrekem Grozným pouze remizovali 0:0.

V souboji dvou předních ruských celků je podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin favoritem CSKA Moskva s kursem na výhru 2.10. Pokud věříte v úspěch domácího Dynama, vsaďte si na jeho výhru v příjemném kursu 3.65 a na remízu je kurs 3.00 rovné.

Reklama