Hlavní obsah

Dallas začíná dlouhou cestu

Pouhá dvě utkání dnes mohou navštívit diváci v nejvyšší zámořské hokejové lize. Kačeři z Anaheimu se budou snažit potvrdit zlepšení proti Vancouveru, kterému se včera podařilo podruhé v novém ročníku neobdržet žádný gól. Dallas začíná dlouhé cestování na ledě Chicaga, které odehrálo o zápas méně a má i o bod menší bodový zisk.

Článek

Chicago bylo prvním klubem, který se rozhodl pro změnu trenéra. Stalo se tak trochu překvapivě po první výhře v sezóně. Tu ovšem předcházela tři utkání, v nichž se mužstvu nedařilo především pokud jde o útok. Nový trenér navázal bodovou šňůru, která se přetrhla až v pondělí. Více příležitostí v brance dostává zatím Chabibulin, který si již připsal i jedno čisté konto. Chicago podobně jako vloni zdobí výkoný mladíků. Dalším zářícím nováčkem je tentokrát Versteeg. Po několika zápasech mužstvo netrápí více zranění, pouze obránce Wisniewski chybí celý měsíc. Díky pevnému zdraví zatím plní svoji úlohu Havlát, který má průměr jednoho bodu na zápas. Chicago těží i ze solidní hry v oslabení.

Dallas prožívá slabý vstup do sezóny a hrozí mu, že poprvé od přestěhování do nového působiště zažije říjen, v němž získá méně bodů, než v něm odehraje zápasů. Může za to především děravá obrana, za kterou trpěl Turco. Minulou sobotu již dokonce před domácím publikem inkasoval šest gólů. Ve středu se tedy trenér rozhodl dát šanci Stephanovi, který inkasoval pouze dvakrát a připsal si vítězství. Je tedy velkou otázkou, kdo bude chytat na začátku dlouhého turné Dallasu. Mužstvo trápí celý měsíc mnohá zranění. V útoku především chybí Lehtinen a v obraně podobně zkušený Zubov. Nejedná se ovšem o absence jediné. Štěstím je, že další útočník Morrow přišel ve středu pouze o zub, což mu dnes ve startu nezabrání.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub zvládne utkání lépe. Chicago zatím neopouštělo vlastní led bez bodu a dnes je na jeho výhru vypsán kurs 2,17 . Hosté začínají svou venkovní šňůru na vcelku oblíbeném ledě. Další výhru u dnešního soka mohou získat v kursu 2,65 .

Reklama