Hlavní obsah

Poradí si AC Milán s Palermem?

Včerejšími dvěma zápasy odstartovalo 14. kolo italské Série A. Dnes je na programu zbývajících osm duelů, které večerním utkáním uzavře souboj Palerma s AC Milán. Domácí se pokusí zopakovat loňskou výhru 2:1, ale proti aktuálně třetímu celku tabulky to budou mít více než obtížné.

Článek

Palermo se aktuálně nachází až na jedenácté pozici, poměrně daleko od příček zaručujících účast v evropských pohárech, a pod koučem Davide Ballardinim se začíná kývat jeho trenérské křeslo. V úvodu listopadu přitom Aquile zdolali Chievo jasně 3:0. Následovaly však porážky od Turína a Interu. Minulý týden si sicilský klub své bodové konto rovněž příliš nerozšířil, když remizoval 1:1 v Bologně. Jediný bod pro Palermo přitom zařídil až v nastaveném čase střídající útočník Davide Succi.

„Na tyto zápasy je snadné se připravit. Proti týmům takového kalibru přichází motivace sama. Jsme si vědomi, že nás čeká nejsilnější tým v lize, ale jsme odhodláni podat maximum,“ říká bývalý záložník Juventusu Antonio Nocerino. Obránce Moris Carrozzieri je podobného názoru a konstatuje, že je AC nebezpečnější, nežli jeho městský rival Inter. „Hrají hodně týmově a jsou lepší než Inter. Musíme být ve střehu celých 95 minut a jako vždy budeme hrát svou hru,“ dodává 28letý obránce, který na jih Itálie přišel v létě z Atalanty.

Hosté ztrácejí momentálně na vedoucí Inter tři body a to především kvůli jejich posledním ztrátám na hřištích soupeřů. Plný bodový zisk na venkovní půdě zaznamenalo AC naposled před více než měsícem v Bergamu. Od té doby Rossoneri před vlastním publikem zdolali Sienu, Neapol a Chievo, ale uspět nedokázali proti Lecce (1:1), ani minulý týden v Turínu (2:2). Proti méně slavnému turínskému celku přitom AC zásluhou branek Pata a Ronaldinha vedlo 2:1, ale náskok neudrželo.

„Musíme zlepšit naši hru především v době, kdy vedeme. Měli jsme náskok a mohli jsme být více kompaktní a nepustit Turín tolik do hry,“ říká trenér Carlo Ancelotti, jehož svěřenci uhráli stejný výsledek i ve čtvrtek v poháru UEFA v Portsmouthu. Proti místním Pompey přitom hosté prohrávali o dvě branky, ale v poslední desetiminutovce díky trefám Ronaldinha a Inzaghiho získali důležitý bod.

Palermo se dnes musí obejít pouze bez obránce Andrea Raggiho. Milánští postrádají kvůli karetnímu trestu suspendovaného Brazilce Kaká a z důvodu zranění jsou mimo hru i Alessandro Nesta, Marco Borriello, Mathias Cardacio, Gianluca Zambrotta a Massimo Ambrosini.

Na vítězství Palerma vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.60. Na výhru AC Milán si můžete vsadit v příjemném kursu 2.00 rovné a na remízu je kurs 3.10.

Reklama