Hlavní obsah

Vancouver i Anaheim mají problémy se sestavou

V severoamerické NHL jsou v pondělí na programu opět čtyři zápasy. Edmonton se pokusí potvrdit proti Phoenixu skvělé výsledky z minulé sezóny, i když v té probíhající se mu doma nedaří. Buffalo může v přímém souboji bodově dorovnat soupeře z Pittsburghu. Atlantě se něco takového proti Torontu nepodaří, i kdyby zvítězila. Vancouver hostí Anaheim.

Článek

Domácí klub se již více než měsíc musí obejít bez brankáře Roberta Luonga, který je zvyklý vynechávat utkání, jen když opravdu není zbytí. Vancouver si velmi rychle zvykl na tohoto muže velmi spoléhat, ale přesto se bez něj částečně zhroutil pouze na přelomu listopadu a prosince, kdy nebodoval čtyřikrát v řadě. Náhradníci Curtis Sanford a Cory Schneider se dělí v probíhajícím měsíci o starty téměř rovným dílem. Celkové statistiky má lepší první jmenovaný, který je zkušenější. Vancouver se již musel vyrovnat během sezóny s vážnými zraněními na všech postech. Nyní je mimo hru také důležitý obránce Mattias Ohlund, kvůli čemuž se musí měnit složení přesilovkových řad. Včera netrénoval ani nejlepší klubový střelec Daniel Sedin, který by však dnes nastoupit měl. Domácí klub žije pohopitelně již tím, že po vánočních svátcích dorazí konečně rozhodnutý Mats Sundin, který posílí švédskou kolonii.

Kačeři by uvítali, kdyby sezóna začala o týden později. Bodově by totiž na tom byli stejně jako nyní. Prosinec pro Anaheim také nezačal dobře, když dvakrát prohrál venku. Doma potom tuto ztrátu vymazal, ale vzápětí opět venku střelecky zklamal. V nezvykle hodně utkáních se v tomto měsíci v brance týmu objevil Jonas Hiller. V minulém týdnu musel potvrzovat svoji skvělou úspěšnost zákroků ve dvou utkáních za sebou. Je otázkou, zda dnes jeho místo zaujme Jean-Sebastian Giguere, který se včera připojil k mužstvu po smutné rodinné události. Trenér Anaheimu má ovšem se sestavou ještě další problémy. Mnoho týdnů již nehraje jeden z klíčových obránů Francouis Beauchemin a nyní se čerstvě dostal mimo hru nejlepší přesilovkový střelec ligy útočník Teemu Selänne. Malou útěchou může být fakt, že se konečně střelecky probouzí Brendan Morrison, který dnes nastoupí na ledě svého dlouholetého zaměstnavatele.

Soupeři mají stejný počet bodů, odehraných zápasů a jsou ve svých divizích shodně na druhé příčce. Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub dvoubodovým ziskem zaútočí i na tu první. Na výhru Vancouveru vypsali kurs 2,0 . Hosté to mají ve své divizi složitější, protože si spíše musí hlídat, aby neklesli níže. Anaheim v minulé sezóně na ledě dnešního soupeře nebodoval, ale předtím se mu zde dařilo, na což dnes může navázat vítězstvím v kursu 2,95 .

Reklama