Hlavní obsah

Zvítězí Rhein-Neckar Löwen pošesté v řadě?

Do své druhé poloviny dnes vstoupí nejkvalitnější světová liga v házené, německá 1. Bundesliga. V Grosswallstadtu se proti sobě postaví hráči domácího TV, nacházející se momentálně na jedenácté pozici, a Rhein-Neckar Löwen, aktuálně sedmý celek tabulky. Grosswallstadt bude chtít oplatit Lvům porážku z úvodního kola, kdy favorizovanému celku podlehl na jeho půdě ve vyrovnaném střetnutí o jedinou branku.

Článek

Hostující Lvi jsou přímým pokračovatelem klubu SG Kronau/Östringen, a pod názvem Rhein-Neckar Löwen hrají od sezóny 2007-2008. Klub ze spolkové země Bádensko-Würrtembersko patří k nejbohatším v bundeslize, tudíž i očekávání jsou veliká. Mužstvo však doplatilo na velké zastoupení svých hráčů na olympiádě v Pekingu. Po nepříliš vydařeném úvodu soutěže nahradil v září ruského trenéra Iouri Chevtsova domácí Wolfgang Schwenke. I pod jeho vedením však ztráta na čelo tabulky stále narůstala, a tak již nyní je známo, že jej od července nahradí srbský kouč Noka Serdarušič, který v létě skončil po 15 letech na lavičcce Kielu, s nímž získal pětadvacet různých titulů.

V současné době se však bádenskému mužstvu daří. Pět výher v řadě, včetně dvou triumfů na půdě silného Flensburgu, z nichž jeden znamenal postup v Německém poháru, značí vzrůstající formu celého týmu, jehož úkolem je nyní alespoň obhajoba loňského čtvrtého místa.

V brance jsou oporami Polák Szmal a Němec Fritz, oba reprezentanti svých zemí. V kádru najdeme i další hráče působící v národním celku našich západních sousedů, a to pivoty Klimovetse, Roggische a Schwarzera. Post spojky opanují legionáři - Bělorus Harbok, Poláci Bielecki, Jurasik a Tkazcyk, či Ukrajinec Shelmenko. Tahouny na křídle jsou Jan Filip, který přestoupil v létě z Nordhornu, a Islanďan Gudjon Valur Sigurdsson, s 90 přesnými zásahy zatím nejlepší střelec Lvů. Manažer Thorsten Storm však plánuje další posily pro příští ročník. Díky novému hlavnímu sponzoru, společnosti Kasi Group, má v hledáčku opravdu zvučná jména. Olafur Stefansson a Holger Glandorf by byli jistě přínosem.

Rovněž domácí zažívají úspěšné období, vždyť ze třech posledních duelů vytěžili pět bodů. Snaha vzdálit se co nejvíce sestupovým příčkám tak v prosinci nachází své naplnění. Cílem Grosswallstadtu bylo pro letošní ročník vylepšit loňskou jedenáctou příčku. To se zatím sice nedaří, jelikož na stejné pozici se družstvo nachází i nyní, ovšem ztráta na celky okolo devátého místa není veliká.

Trenér Michael Roth se opírá především o služby Michaela Müllera, nejlepšího střelce TVG. Přívlastkem reprezentant se můžou nyní pyšnit také další, německý hráč Jens Tiedtke, Einar Holmgeirsson z Islandu, či česká spojka Ondřej Zdráhala. Kapitánská páska patří Andy Kunzovi.

Pomůže divácká kulisa domácím zastavit rozjetého soupeře, nebo bude mít vítězná vlna hostů své další pokračování? Bwin vypsal na výhru celku Rhein-Neckar Löwen kurs 1.40, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 9.00 rovných, a na triumf Grosswallstadtu si můžete vsadit v kursu 3.65.

Reklama