Hlavní obsah

Nadělí Aston Villa Hullu další výprask?

Poslední utkání Premier league v roce 2008 se uskuteční mezi celky Hullu a Aston Villy v rámci dohrávky 20. kola. Domácí po výborném startu do sezony začínají pomalu klopýtat, když z posledních deseti utkání zaznamenali jedinou výhru. Villans se chtějí tříbodovým ziskem posunout zpět na čtvrtou příčku před Arsenal.

Článek

Úvod prosince nevypadal pro Hull vůbec špatně, když si nováček ligy dokázal poradit s Middlesbrough (2:1) a remizoval na Anfield Road. Na stadionu Liverpoolu vedli Tygři dokonce rozdílem dvou branek, ale Steven Gerrard dokázal srovnat na konečných 2:2. Následně nestačili svěřenci trenéra Browna v domácím prostředí na Sunderland (1:4) a na druhý svátek vánoční utrpěli na hřišti Manchesteru City debakl 1:5.

„Naše mysl byla někde jinde a to je špatně. Darovali jsme jim nejprve jeden gól, pak druhý, třetí a čtvrtý. Předvedli jsme naprosto neakceptovatelný výkon, z čehož jsem hrubě zklamaný. Fanouškům, kteří sem s námi cestovali, dlužíme omluvu,“ dodal po utkání trenér Phil Brown.

Ten může znovu počítat se Samem Rickettsem, který nenastoupil proti Manchesteru kvůli karetnímu trestu. 27letý bek by se měl postavit na levý kraj obrany a Paul McShane se tudíž posune na pravou stranu. Na marodce domácích zůstávají obránci Anthony Gardner (stehno) a Andy Dawson (achilovka). „V defenzívě musíme podat nejlepší výkon, bude to pro nás těžká zkouška,“ konstatuje kouč Brown.

Aston Villa se v letošní sezoně prezentuje výbornými výkony, které potvrzuje i v posledních týdnech. Po výhře 3:2 v Evertonu zdolali svěřenci trenéra O´Neilla před vlastními fanoušky 4:2 Bolton a posléze zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem na hřišti West Hamu. V pátečním utkání poté Villans prohrávali s Arsenalem už 0:2, ale v 65. minutě dokázal snížit z penalty Barry a vyrovnání až v nastaveném čase obstaral obránce Zat Knight.

28letý obránce se i dnes představí ve středu obrany po boku Curtise Daviese, neboť Martin Laursen zůstává mimo hru na další minimálně tři týdny kvůli problému s kolenem. Zranění nepustí do hry ani španělského beka Carlose Cuellara, kterého na pravém kraji obrany opět zastoupí Nigel Reo-Coker. Na marodce hostí zůstává i John Carew, a tak se góly budou znovu očekávat od rychlonohého Gabriela Agbonlahora.

„Naše umístění si jednoznačně zasloužíme. Proti Arsenalu jsme zaznamenali výborný výsledek a hodně nám to zvedlo sebevědomí. Pokud zopakujeme poslední výkon, můžeme uspět. Utkání s Hullem však může být velmi nevyzpitatelné. I když dvakrát prohráli, proti velkým týmům si nevedli špatně,“ upozorňuje obránce Davies. Domácí totiž dokázali mimo remízy s Reds zvítězit na Emirates Stadium a jenom těsně prohráli s United.

Na vítězství domácího Hullu si můžete vsadit v poměrně vysokém kursu 4.00 rovné. Na výhru Aston Villy určili bookmakeři kurs 1.80 a na remízu je kurs 3.35.

Reklama