Hlavní obsah

Pittsburghu a Floridě se nedaří

Zámořská NHL pokračuje i po přelomu roku v neutuchajícím tempu. San Jose bude chtít potvrdit domácí dominanci proti odpadajícím Islanders. Tampa Bay může opustit poslední místo v jihovýchodní divizi, když zdolá Carolinu. V severovýchodní divizi hostí Toronto z donucení cestující Ottawu. Dnešní program ovšem otevře duel Pittsburghu s Floridou.

Článek

Tučňáci doufali, že s koncem roku skončí i jejich prosincové trápení, ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měl nastat obrat k lepšímu. Týden před Vánoci se sice do branky Pittsburghu vrátil po měsíci Marc-Andres Fleury, který pomohl ke třem výhrám, ale celkově mu spoluhráči nijak situaci neulehčují. Nevyrovnané výkony tak pokračují a v místních novinách se již spekuluje o kvalitách trenéra, který dovedl tým vloni do finálového boje o Stanleyův pohár. Nečekanou brzdou výsledků klubu ve vánočním období se staly přesilové hry. Pittsburgh na svou velkou zbraň zcela rezignoval a promarnil všech dvacetjedna příležitostí, které takto ke skórování dostal. Důsledkem toho všeho je, že se klub před polovinou dlouhodobé části sezóny propadl již na samotnou hranu postupu do play off. Málokoho v týmu v takové chvíli uklidní fakt, že Jevgenij Malkin stále vede kanadské bodování celé ligy.

Panteři zatím nasbírali stejný počet bodů, jako odehráli utkání, což k postupu dále již dávno nestačí. Florida v prosinci zvedla hlavu, když v jeho předvánoční části vyhrála téměř stejný počet utkání, jako se jí to podařilo v předchozíh dvou měsících dohromady. Nečekaně dobře se jí dařilo i venku. V brance se nejprve o tyto úspěchy staral především Craig Anderson, ale před svátky si dvě čistá konta připsal i Tomáš Vokoun. Po rozdělení dárků se začali gólmani ve startech pravidelně střídat. Dnes je na řadě první z nich. Trenér ovšem sáhnul několikrát k jejich výměně i v samotných zápasech, což dává Vokounovi jistou naději. Páteční trénink vynechal Stephen Weiss, jehož start je dnes nejistý. Florida se tak při absenci Kamila Krepse a Rostislava Olezse dostává do problémů na místě centra. Očekává se, že se do hry dnes vrátí Richard Zedník, kterého trenér cíleně ve středu vynechal.

Oběma klubům se nyní nedaří, ale bookmakeři bwin mají přesto o favoritovi jasno. Na výhru Pittsburghu, který již doma čtyřikrát nebodoval, vypsali kurs 1,8 . Hosté již také čtyřikrát venku neuspěli, ale na ledě dnešního soka až do minulé sezóny nebývali bez šancí. Na první výhru Floridy v tomto roce si lze vsadit v kursu 3,45 .

Reklama