Hlavní obsah

Vancouver vyhlíží první lednovou domácí výhru

Dvě třetiny klubů mohou ve čtvrtek rozšířit své bodové konto v NHL. Boston z pozice jasně vedoucího celku východní konference míří na led posledních Islanders. Poprvé se v severozápadní divizi v probíhající sezóně střetne Edmonton s Minnesotou. Detroit pokračuje na pacifické misi do Los Angeles. Posílený Vancouver hostí Phoenix.

Článek

Domácí klub vyhrál jeden z nejsledovanějších zákulisních soubojů sezóny. Vancouveru se totiž ještě před Vánoci podařilo získat dlouho váhajícího Matse Sundina, který opět posílil švédské zastoupení v týmu. Ve čtyřech zápasech zatím stihl vstřelit jeden přesilovkový gól, ale mnohem hůře si vede v +/- hodnocení. Trenér musel téměř dva měsíce řešit mnohem podstatnější problém v brance. Krátkou chvíli po zranění Roberta Luonga to tak nevypadalo, ale Curtisu Sanfordovi se postupně přestalo dařit. Posléze měl i on zdravotní problémy a vedení Vancouveru se rozhodlo angažovat Jasona LaBarberu. Volba se sice neukázala být příliš šťastnou, ale dnes by již měla nastoupit klubová jednička a druhý jmenovaný brankář byl nabídnut ostatním k dispozici. Fanoušci především doufají, že se konečně na pátý pokus dočkají v novém kalendářním roce domácího vítězství.

Hosté dosud odehráli po Vánocích většinu zápasů na vlastním ledě, ale ani zde se nevyhnuli nepříjemnostem. Phoenix např. v tomto období před vlastními diváky nedokázal dvakrát skórovat. Střelba mu dělá vůbec značné problémy. Velmi často se nechává přestřílet a nedaří se mu ani v přesilovkových hrách. V posledních devíti zápasech dokázal pouze jednou skórovat více než třikrát a v normální hrací době vstítil pouze šestnáct gólů. Spoluhráči brankářům situaci nijak neulehčují. Ilja Bryzgalov chytá mnohem častěji než Mikael Tellqvist, ale statistiky mají oba velmi podobné. Phoenix našel zatím ve svém středu pouze dva více než desetigólové střelce. Velmi špatný je pro mužstvo fakt, že se měsíc bude muset obejít bez poměrně vytíženého obránce Kurta Sauera. Tento týden navíc stráví celý venku, kde se mu nijak dobře nedaří.

Kluby dělí v tabulce západní konference dva body a bookmakeři bwin očekávají, že se tento rozdíl dnes ve prospěch domácího celku navýší. Na výhru Vancouveru totiž vypsali kurs . Hostům se opravdu na ledě jejich soka nedaří, když zde vyhráli v tomto tisíciletí jedno ze čtrnácti utkání. Dnes je na úspěch Phoenixu vypsán kurs bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články