Hlavní obsah

Heerenveen doma s Feyenoordem neprohrává

Nizozemská Eredivisie se po více jak 14 dnech probouzí ze zimního spánku, aby mohla odstartovat svou jarní část. V té podzimní se stal největším zklamáním slavný Feyenoord Rotterdam, který dnes předehraje 18. kolo v Heerenveenu.

Článek

Domácí hodnotí podzim jako úspěšný a ještě aby ne, vždyť po polovině soutěže mají na svém kontě 29 bodů, což stačí na šestou příčku tabulky. Pátá Breda a čtvrté PSV mají navíc na svém kontě bodů stejně, respektive o jeden více, a už dnes se tak svěřenci norského kouče Tronda Sollieda mohou posunout o dvě příčky vpřed. Vezmou-li si příklad ze svých posledních vystoupení loňského roku, pak není tento krok vůbec nereálný. Heerenveen totiž dokázal vyhrát hned tři ze čtyř zápasů, na konci listopadu navíc přišel až v samém závěru o vítězství s PSV, když v 81. minutě ještě vedl 2:0.

„Atmosféra byla vynikající a každý nyní očekává, že budeme ještě silnější,“ řekl norský kouč na lavičce Heerenveenu. „První polovina podzimu se nesla v nestabilních výkonech, ale v posledních měsících jsme byli velmi dobří,“ dodal trenér Sollied, který se dnes musí obejít bez zraněných Kennyho Steppa a Geert-Arenda Roorda. Karetní trest si navíc musí odpykat Christian Grindheim.

Jak už bylo zmíněno, Feyenoord Rotterdam má za sebou velmi špatný podzim, který mu přinesl pouhou 12. příčku v tabulce. Celek z přístavního města dokázal vyhrát pouze pětkrát z celkových sedmnácti zápasů. Poslední tříbodový zisk si připsal těsně před koncem loňského roku, když na svém hřišti porazil 3:1 Bredu.

Na poslední výsledek by jistě svěřenci kouče Leona Vlemmingse rádi dnes navázali, i když uspět v Heerenveenu není jistě jednoduchý úkol. Přivést tři body ze stadionu Abe Lenstra se Feyenoordu nepodařilo už deset let. Situaci hostů zhoršují i marodi, jelikož minulý týden ještě vůbec ani netrénovali Jon Dahl Tomasson, Ron Vlaar, Tim Vincken, Tim de Cler, Kevin Wattamaleo, Georginio Wijnaldum, Denny Landzaat, Jonathan de Guzman, Kermit Erasmus a Serginho Greene. Osm z nich sice v posledních dnech začalo přípravu s mužstvem, ale kolik je jich zcela fit pro dnešní zápas, to je otázkou. Jasný je naopak start největší současné hvězdy a kapitána Feyenoordu Giovanniho van Bronckhorsta.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 1.95. Remíza je oceněna hodnotou 3.30 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 3.50.

Reklama