Hlavní obsah

Columbus usiluje o play off

V úterý bude v NHL sehráno jedenáct zápasů. Vancouver hostí v duelu klubů, které se pohybují v různých konferencích na hraně postupu do play off Carolinu. Unavený Nashville se vrací z úspěšného cestování a přivítá Phoenix, který zapomněl střílet góly. Florida bude zkoušet štěstí na ledě Toronta. V centrální divizi hostí Columbus poslední St. Louis.

Článek

Domácí klub se pohybuje po polovině sezóny na velmi nadějné pozici, z níž by se mu konečně mohl splnit dosud neuskutečněný sen o postupu do vyřazovacích bojů. Přesto radost Columbusu kazí nejméně dvě věci. Má odehrán větší počet zápasů než jeho sokové a jeho celkové skóre je záporné. Zároveň ovšem odehrál většinu utkání venku a první polovina začínajícího měsíce hodně napoví o jeho ambicích, protože v ní bude hrát většinou doma. Na konci minulého měsíce mužstvo postihla velká ztráta, když brankář Steve Mason onemocněl mononukleózou. Muž, který již sedmkrát v této sezóně udržel čisté konto, by přesto podle trenéra mohl dnes nastoupit, i když z pochopitelných důvodů neabsolvoval včerejší trétnink. Wadeovi Dubielewiczovi se sobotní premiéra v novém dresu vskutku nevpovedla. Trenér Columbusu má vzhledem k množství zranění problémy se složením sestavy i na jiných pozicích. Do obrany by se ovšem po měsíci mohl vrátit Rostislav Klesla a pověst železného muže se pokusí potvrdit Jan Hejda.

Hosté mají tento týden velmi náročný program, protože již včera hráli venku. St. Louis zaskočilo silného soupeře, když třikrát srovnalo jeho náskok a přivedlo utkání až do samostatných nájezdů. Týmu mohlo být mnohem veseleji, kdyby brankář Manny Legace neinkasoval od svého bývalého chlebodárce téměř z každé druhé střely. Chris Mason ho nahradil po polovině zápasu a v normální hrací době již neobdržel žádný gól, čímž navázal na výtečný sobotní výkon v domácím prostředí. Je tedy vcelku zřejmé, kdo bude dnes nejspíše chytat. Větší problémy má trenér se složením dvojic v obraně a útočných trojic. Ovlivňují ho četná zranění a u mnoha hráčů i pohled na jejich +/- hodnocení. Jediným, kdo se ve druhém kritériu vymyká, je centr první řady Patrik Berglund. Jediný dvacetigólový střelec St. Louis naopak nasbíral více záporných bodů než vstřelil branek.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub posílí své naděje na play off. Na výhru Columbusu vypsali kurs 1,9 . Postavení hostů v tabulce je velmi zrádné, protože jim k osmé příčce chybí osm bodů, ale museli by předstihnout sedm soupeřů. Dnes si lze na vítězství St. Louis vsadit v kursu 3,15 .

Reklama