Hlavní obsah

Liverpool hostí Manchester City

Celkem tři zápasy má dnes na programu nejvyšší anglická fotbalová soutěž v rámci 26. kola. Bezpochyby nejsledovanějším duelem bude souboj druhého Liverpoolu s Manchesterem City. Druzí Reds chtějí udržet krok s vedoucími United. Blues by se rádi posunuli z jejich aktuálně deváté pozice, ale venku letos dokázali naplno bodovat pouze jedenkrát.

Článek

Příznivci Liverpoolu si v lednu na své moc nepřišli, když jejich oblíbenci v prvním měsíci roku 2009 ani jednou nevyhráli. Reds ve třech zápasech získali tři body za remízy se Stoke City, Evertonem a Wiganem. V únoru svěřenci trenéra Beníteze zatím v Premier league bodují naplno. Nejprve díky dvěma brankám Torrese ze samého závěru utkání zdolali 2:0 Chelsea a naplno Reds bodovali i v Portsmouthu, kde dokonce prohrávali, ale zásluhou tref Kuyta z 85. a Torrese z 90. minuty zvítězili 3:2. Slušnou bilanci domácích tak akorát kazí vyřazení z FA Cupu od městského rivala Evertonu.

„Když se blíží konec sezony, každý další zápas nabývá na důležitosti. Hráči musí tvrdě pracovat až do konce, protože nikdy nevíte, co se může stát. V kádru máme dostatečnou kvalitu a o titul se chceme ještě poprat,“ říká trenér Rafael Benítez, kterému vrásky na čele přidělalo zranění Stevena Gerrarda, kterého trápí natažené kolenní vazy a do dnešního duelu určitě nezasáhne.

V dosavadním průběhu sezony nasbíral Xabi Alonso pět žlutých karet a tak i on bude sledovat utkání pouze z tribuny. Šanci ve středové řadě tak mohou dostat Lucas Leiva a Javier Mascherano. Na hrotu nastoupí španělský střelec Fernando Torres, jehož partnerem bude pravděpodobně Babel či Kuyt.

Citizens po slušné sérii výsledků čítající výhry nad Hullem, Wiganem a Newcastlem nestačili na nováčka Stoke, ale chuť si spravili výhrou 1:0 nad Middlesbrough, kterou zařídil Craig Bellamy. Před týdnem ale Blues opět prohráli, když nestačili na Portsmouth. Hosté mají za sebou o dost náročnější program nežli Reds, čítající také čtvrteční souboj s Kodaní v rámci Poháru UEFA. V něm svěřenci trenéra Hughese vedli 2:1, ale o vítězství je v poslední minutě připravil střídající záložník Vingard.

„Pokud dostaneme prostor, můžeme vstřelit hodně branek. Pokud však naši soupeři jenom braní, je to velice frustrující a těžko se s tím vyrovnáváme. Liverpool bude chtít vyhrát a bude útočit. V jejich obraně by tak mohly vzniknout mezery, kterých bychom rádi využili,“ konstatuje manažer hostí Mark Hughes.

Ten nemůže počítat se suspendovaným záložníkem Shaun Wright-Phillipsem a nejistý je start obránce Daniela Sturridge. Naopak po zranění je zpátky bek Micah Richards a do sestavy se vrací i holandská posila Nigel de Jong. Z kádru City nejsou hlášena další zranění a tak by měli Blues nastoupit v téměř ideální sestavě.

Na vítězství Liverpoolu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.45. Na výhru Manchesteru City určili bookmakeři vysoký kurs 7.00 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.75.

Reklama