Hlavní obsah

Přiblíží se Liverpool čelu tabulky?

V nabídce víkendových zápasů 27. kola Premier league byste jen marně hledali aktuálně vedoucí celek soutěže – Manchester United. Rudé ďábly totiž v neděli čeká finále Carling Cupu a další duel odehrají United až ve středu, tedy den po souboji Reds Sunderlandem. Dnes tak mohou svěřenci trenéra Beníteze udělat krůček ke zvýšení tlaku na Manchester a soupeř z Middlesbrough by neměl být velkou překážkou.

Článek

Domácí mužstvo si s formou v posledních týdnech vůbec netyká, když nedokázalo zvítězit v posledních čtrnácti utkáních a nepodařilo se mu skórovat v plných osmi z devíti posledních zápasů Premier league. Minulý týden Middlesbrough před vlastním publikem remizovalo 0:0 s Wiganem a výraznou vzpruhou pro domácí může být výsledek jejich středečního souboje s West Hamem, ve kterém zvítězili 2:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále FA Cupu.

„Víme, že nás čeká těžké utkání, ale vstupujeme do něj po výhře nad West Hamem s obnoveným sebevědomím. Takřka pokaždé hrajeme s Liverpoolem dobrou partii. Už na Anfield Road jsme mohli bodovat, když jsme vedli,“ říká trenér Southgate, jehož tým na podzim přišel o vedení až v poslední pětiminutovce. Boro navíc na Riverside Stadium na Reds umí, když zde neprohrálo od roku 2002.

Domácí nehodlají měnit vítěznou sestavu, což znamená start v základní jedenáctce pro hráče jako Matthew Bates, Julio Arca, Tuncay Sanli či Jeremie Aliadiere. Mimo hru nadále zůstávají Chris Riggott, Didier Digard a Andrew Taylor.

Liverpool po výhrách nad Chelsea (2:0) a Portsmouthem (3:2) před týdnem doma jenom remizoval 1:1 s Manchesterem City. Náladu si ale Reds výrazně spravili ve středu proti Realu Madrid, kde povedenou hlavičkou zařídil pro své mužstvo cenné vítězství Yossi Benayoun. „Po remíze s Citizens je boj o titul ještě těžší, ale uvidíme, jak se vyvine situace po našich dvou dalších zápasech. Dvě výhry by nám hodně pomohly,“ říká trenér Rafa Benítez, jehož tým čeká v polovině března zřejmě klíčový souboj na Old Trafford.

Středeční návštěva rodné země neskončila pro Fernanda Torrese příliš úspěšně, když si 24letý forvard odnesl ze souboje na Santiago Bernabeu zranění kotníku a dnes do hry nezasáhne. Kapitán Steven Gerrard vstoupil do duelu s Realem až v závěru a proti Boro by mohl nahradit Torrese právě on. Kvůli problémům se zády si nejspíš nezahraje dánský obránce Daniel Agger.

Na vítězství Liverpoolu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.70. Na úspěch domácího Middlesbrough určili bookmakeři vysoký kurs 4.70 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.35.

Reklama