Hlavní obsah

Dallas i Montreal jsou na hraně postupu

Téměř polovina klubů si v NHL neodpočine ani v neděli. Jako první vyjedou na led hokejisté New Yorku Rangers a Bostonu. Polovina z dalších zápasů bude mezikonferenčních. New York Islanders i Phoenix již mohou sezónu postupně odepsat. Calgary si bude hlídat na ledě Atlanty divizní vedení. Dallas hostí Montreal.

Článek

Domácí klub začal sezónu velmi nevalně, ale postupně se jeho situace zlepšila natolik, že je již na druhém místě v divizi. Dallasu se nejvíce dařilo na přelomu ledna a února, kdy neuspěl pouze v jednom z osmi utkání. Závěr druhého měsíce kalendářního roku však znamenal velký šok. Hráči vstřelili v pěti domácích zápasech dohromady pouze šest gólů, což nestačilo k zisku ani jediného bodu. Vyhlídky před cestováním tento týden po vlastní divizi nebyly tedy vůbec dobré. Týmu se ovšem vydařilo. Jedenáct gólů ve třech utkáních přineslo pět bodů, přestože ve čtvrtek i v pátek se nechal Dallas velmi jasně přestřílet. Trenéra nadále trápí absence mnoha důležitých hráčů. V útoku se jedná např. o Brendena Morrowa, Brada Richardse a nejistý je též start Jere Lehtinena.

Hosté prošli v lednu krizí venkovní identity. Ve čtyřech zápasech kolem exhibiční pauzy v řadě Montreal nebodoval a příliš si nepolepšil ani v únoru, kdy ho stíhaly velmi nepříjemné dotazy novinářů nehokejového druhu. Více než čtyři týdny klub nedokázal bodovat ve dvou zápasech za sebou. V tabulce východní konference to znamenalo pád až na samou hranici postupu play off. Na závěr února tým čtyřikrát vyhrál, když využil především výhody domácího prostředí. Tento týden však vyjel ven, kde se mu už dva měsíce vskutku nedaří. Šňůře výher napomohl brankář Jaroslav Halák, tento týden ovšem zatím chytal pouze Carey Price, který již měsíc neuspěl v žádném zápase. Trenér je rád, že se mu do útoku vrátil Alex Tanguay. Kanadské bodování Montrealu vede obránce Andrej Markov a mimo hru je Robert Lang.

Kluby provedly před deseti dny mezi sebou výměnu útočníka za obránce a v konferencích se nachází ve stejně složité situaci. Bookmakeři bwin očekávají, že důležité body si připíše spíše domácí klub. Na výhru Dallasu vypsali kurs 2,15 . Mužstva spolu sehrála za uplynulých šest let pouze tři utkání a domácí prostředí hrálo důležitou roli. Na vítězství Montrealu si lze vsadit v kursu 2,7 .

Reklama