Hlavní obsah

Cetkovská touží po dalším překvapení

Fantastickou cestu z kvalifikace až do třetího kola předvedla v Indian Wells česká tenistka Petra Cetkovská. Prodloužit své vítězné tažení se pokusí proti Slovence Daniele Hantuchové, která naopak touží vybřednout z herní i výsledkové krize.

Článek

Daniele Hantuchová oslaví koncem dubna šestadvacáté narozeniny. V současnosti pětatřicátá hráčka žebříčku WTA zaujímá již dlouhé roky pozici tenisové královny v zemi našich východních sousedů. Premiérový vavřín z okruhu WTA si připsala právě v Indian Wells 2002. Před dvěma lety tento podnik ovládla znovu, navíc triumfovala v rakouském Linci. Loni až na semifinále australského grandslamu příliš nezářila. Na Bali postoupila mezi čtveřici nejlepších a její oblíbená destinace v Indian Wells ji tentokrát přinesla účast mezi elitní osmičkou. Tu zopakovala ještě na dalších pěti podnicích.

Sezóna 2009 zatím Hantuchové rozhodně nevychází podle jejích představ. V Brisbane vypadla hned v prvním kole, v Sydney a Paříži zaznamenala po jedné výhře. Dvě soupeřky přehrála pouze na Australian Open, kde podlehla Cornetové, a také v Dubaji. Zde v Indian Wells měla Hantuchová na úvod volno, ve druhém kole udolala Wickmayerovou z Belgie.

O dva roky mladší Petra Cetkovská patřila k velkým talentům českého bílého sportu. Svůj potenciál však dosud zcela nenaplnila. První výraznější výsledek uhrála před dvěma lety na US Open, kdy se z předkol prodrala až do druhého kola. V uplynulém roce kromě úspěchů na turnajích Futures a kategorie ITF dosáhla čtvrtfinále v Birminghamu. Životní výsledek zaznamenala v Paříži. V osmifinále sice utržila dva kanáry od Ivanovičové, přesto postup mezi šestnáct nejlepších na grandslamovém podniku nese punc kvality.

Počátek nového roku Cetkovskou nezastihl v nejlepším rozpoložení. Z Aucklandu, Sydney i Australian Open balila kufry v nejkratším možném termínu. V Bogotě porazila alespoň krajanku Sandru Záhlavovou. Dvojici soupeřek poslala ze hry ven v Acapulcu, tamější čtvrtfinálové působení opět vrátilo aktuální jedenasedmdesáté hráčce planety sebevědomí. Opětovný přechod na tvrdé povrchy zvládla solidně, z Monterrey odjížděla coby osmifinalistka. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci zdolala v Indian Wells Foretzovou z Francie, ve druhém kole skončila na raketě sympatické Češky favorizovaná Jelena Dementěvová.

„Rozhodně nemám po skalpu Dementěvové hlavu v oblacích. Na druhou stranu nepodléhám před utkáním s Hantuchovou poraženecké náladě. Pokud předvedu své maximum, nejsem bez šancí,“ uvedla po včerejším tréninku Petra Cetkovská.

Obě hráčky čeká první vzájemné střetnutí. Připíše si Cetkovská další cenný skalp, nebo v dalším kole uvidíme Hantuchovou? Bwin vypsal na výhru Hantuchové kurs 1.38, na triumf Cetkovské si můžete vsadit v kursu 2.80.

Reklama