Hlavní obsah

Philadelphia chce po výhře nad Pittsburghem zdolat dalšího divizního soupeře

PRAHA

Navázat na nedělní výhru v Pittsburghu chtějí hokejisté Philadelphie v domácím duelu proti New Jersey. Celek českého hokejisty Patrika Eliáše je dalším konkurentem Letců v Atlantické divizi.

Článek

Philadelphia o svém nedělním vítězství rozhodla proměněnými přesilovkami, v nichž se prosadili Gagné a Hartnell. Do prázdné branky pečetil skóre Powe. Pittsburghu se přitom pod novým trenérem Bylsmou daří, v neděli Tučňáci prohráli v základní hrací době teprve podruhé v 17 zápasech a poprvé od 22. března.

Letci tak získali před svým soupeřem dvoubodový náskok v boji o čtvrté místo ve Východní konferenci, zaručující start play-off na domácím ledě. New Jersey ovšem bude tvrdý oříšek. Ďáblové jsou v konferenci druzí, v neděli sice nezvládli duel na ledě lídra Bostonu a prohráli 1:4, aktuálně jsou ve skvělé formě. Z posledních deseti utkání prohráli jen třikrát. Daří se jim ofenzivně, v posledních dvanácti zápasech desetkrát vstřelili minimálně tři góly.

New Jersey spoléhá na své opory. Brankář Martin Brodeur ve středu 30 zákroky přispěl k vítězství nad Chicagem a výhra byla už jeho 552. v NHL, čímž šestatřicetiletý veterán překonal dosud vedoucího Patricka Roye.

Ve stejném zápase se radoval i český útočník Patrik Eliáš, který v dresu Devils získal už 702 bodů a je nejproduktivnějším hráčem klubové historie. Nejproduktivnějším hráčem je s 88 body Parisé, který je po Ovečkinovi druhým nejlepším střelcem soutěže. V zádech má kanonýra Philadelphie Jeffa Cartera.

Na Philadelphii si můžete vsadit v kursu 2,3, na hosty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,45. Pokud očekáváte po základní hrací době nerozhodný výsledek, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama