Hlavní obsah

Oslabená Plzeň hodlá Slavii znepříjemnit cestu do finále

Poslední krok zbývá udělat hokejistům Slavie k postupu do finále ČP play-off extraligy. Pražané vedou v sérii proti Plzni 3:1 na zápasy a pokud v pátek na domácím ledě zvítězí, budou obhájci titulu stejně jako před rokem ve finále.

Článek

Západočeši zahájili sérii nevídanou kanonádou v O2 Aréně, výhra 6:0 byla ovšem jejich labutí písní. Tým kolem hvězdného Martina Straky neudržel ve druhém zápase dvougólové vedení a prohrál 5:6.

Místo očekávaného tlaku na domácím ledě Plzeň dvakrát zaváhala a její situace v semifinále je prekérní. Svěřenci trenéra Hynka hledají inspiraci u svého protivníka, který ve čtvrtfinále proti Vítkovicím také prohrával 1:3 na zápasy, přesto dokázal postoupit. „Jsme zápas od vyřazení, ale budeme bojovat do poslední minuty a chceme sérii vrátit před naše publikum,“ uvedl Hynek.

Proti Plzni hovoří několik faktorů. Brankářská jednička Chábera má zdravotní potíže, ve třetím semifinále jej museli trenéři stáhnout. Gólman, který je v Plzni na hostování ze Sparty, po druhé třetině v šatně zvracel a realizační tým se rozhodl jej nechat odpočívat.

Zdravotní potíže měl i klíčový bek Smrek, který ale do čtvrtého semifinále nastoupil. Západočeši v obou domácích kláních působili mdlým dojmem, zato Slavia si po úvodní nakládačce začala věřit. Opřít se mohla i o výkony mladého gólmana Furcha, který ve slávistické brance opět nahradil Nerudu. Otázkou zůstává start Tomici, který měl po srážce s Dvořákem otřes mozku.

Pokud věříte v ukončení série a tedy vítězství Slavie, můžete si vsadit v kursu 1,53. Na hostující Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,45. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,3.

Reklama