Hlavní obsah

Higgins se na snookerovém China Open utká s Hamiltonem

Poslední turnaj před blížícím se mistrovstvím světa ve snookeru hostí Peking. V Číně se sejde elita této tradiční hry, mezi favority bude patřit i John Higgins. Skotský hráč se v úvodním kole utká s Angličanem Hamiltonem.

Článek

Ten by v Číně rád zapomněl na neúspěch v kvalifikaci mistrovství světa, v níž jej porazil Walden 10:5. Hamilton se na China Open dostal v roce 2002 do finále, v Šanghaji tehdy prohrál s Williamsem těsně 8:9.

Nyní jej ale čeká už v prvním kole jeden z favoritů, dvojnásobný mistr světa John Higgins. Ten letošní vzájemný duel na Grand Prix vyhrál jasně 5:0. Hamilton neprožívá dobrou sezónu, vyjma semifinálové účasti na Welsh Open vypadl na turnajích čtyřikrát v prvním kole a hrozí mu, že vypadne z elitní dvaatřicítky. Pak by musel hrát kvalifikace.

Higgins předloni vyhrál světový šampionát, loni v prosinci vyhrál již zmíněné Grand Prix. Ve finále vedl 7:2 nad Dayem, ten ale dokázal stáhnout na 8:7. Třiatřicetiletý fanoušek Celticu Glasgow vedení udržel a zvítězil 9:7. Na Welsh Open vypadl Higgins ve druhém kole.

Na vítězství Higginse si můžete vsadit v kursu 1,35, na úspěch Hamiltona vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7.

Reklama