Hlavní obsah

Který z nemluvných fotbalistů bude úspěšnější, Baroš nebo Škrteľ?

PRAHA

Středeční utkání kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010 nebude jen pikantním duelem bývalých federálních partnerů, utkají se i současná hvězda Liverpoolu s jednou bývalou. Slovenský stoper Martin Škrteľ je stabilním členem defenzívy „Reds“, kde v minulosti působil nejlepší kanonýr Eura 2004 Milan Baroš.

Článek

Oba fotbalisty v posledních dnech spojuje nechuť hovořit s médii, fanoušci tak jejich názory před blížícím se šlágrem nemají možnost získat. Baroš odbyl české novináře po bezbrankové remíze ve Slovinsku, Škrteľ měl zase na otázky po příletu do Prahy jen zamyšlený výraz.

Baroš po přestupu do Galatasaraye Istanbul pookřál a opět začal střílet góly. Letos jich v Turecku nastřílel už sedmnáct. I ve Slovinsku patřil vítěz Ligy mistrů z roku 2005 k nejaktivnějším hráčům, jeho akrobatická střela skončila na pravé tyči domácí branky. Chuť si bude moct spravit už ve středu.

Bude se ovšem muset popasovat s obranou Slováků, kterou diriguje urostlý rodák z Handlové Škrteľ. Ten po čtyřech letech v Zenitu Petrohrad, kam si jej vytáhl trenér Petržela, loni v lednu zamířil do slavného anglického klubu a v Liverpoolu se propracoval do základní sestavy.

Nejlepší slovenský fotbalista posledních dvou let a mistr ruské ligy z roku 2007 měl v probíhající sezóně zdravotní problémy, v říjnu si po špatném došlápnutí poranil pravé koleno. Už je ale zpět a v Premier League opět tvrdí muziku.

Zabrání Škrteľ v kvalifikačním utkání Barošovi ve vstřelení 33. branky v národním celku? Na produktivitu si můžete vsadit! Věříte-li českým reprezentantům, že vstřelí gól, je k dispozici kurs 1,11. Na stejný úspěch slovenského celku vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,52. Pokud očekáváte, že se střelecky prosadí oba týmy, můžete si vsadit v kursu 1,69.

Reklama