Hlavní obsah

Tipérův tip: Nedělní tiket!

Celou sobotu jsem strávil v liberecké Tipsport areně, abych sledoval dva velmi atraktivní zápasy a posoudil šance všech čtyř týmů hrajících CZECH HOCKEY GAMES v rámci EHT v nedělních zápasech. Moje poznatky jsou následující.

Článek

RUSKO – ŠVÉDSKO neděle 19.4.2009 od 13:00 hodin

Rusko má nejlepší tým v Liberci, hraje nesmírně rychlý a agresivní hokej. Rusové kombinují ve velké rychlosti, tato hra bude dělat urostlým Švédům problémy. Švédsko sice v sobotu porazilo Finy až v prodloužení, na druhou stranu ve hře 5 na 5 jasně Finy přehrávalo. To však bylo způsobeno pomalou hrou Finů, kteří vůbec nevyužívali své největší přednosti, vynikajícího bruslení. Finového hráli velmi pomalu a proti hodně narostlým potomkům Vikingů se nedokázali prosadit. V sobotu však v jedné fázi Finové „zapnuli“ a začali hrát ve větší rychlosti a okamžitě narostlá švédská obrana začala „hořet“. Myslím si, že s rychlou kombinací Rusů budou mít Švédové velké problémy. Rusko se snaží napadat rozehrávku hned v počátku soupeřova útoku a i to by mohlo působit Švédům komplikace. Ti se proti Finům prosazovali, jenže Finsko je jediným týmem v Liberci, který hraje „odzadu“ a téměř nenapadá soupeřovu rozhrávku. Švédové tak měli mnoho času na založení útoku a pouze vlastní nedisciplinovaností nevyhráli proti Finům v základním hracím čase. Rusové měli v sobotu v Liberci poměrně výraznou podporu v hledišti a v neděli proti Švédům očekávám, že Rusko bude hrát v „domácím prostředí“. Očekávám, že fanoušci Ruska naleznou cestu do Tipsport areny i v neděli, naopak Švédů bude v hledišti minimum. Ani českých fanoušků nedorazí do hlediště výrazný počet a ti by po včerejším zápase Česko-Rusko jistě fandili Švédům, jenže domácí fanoušci budou směřovat až na podvečerní zápas Čechů s Finy. Očekávám, že Rusové se dokáží svojí hrou proti Švédům prosadit a zvítězí. Věřím, že Rusové budou hrát s takovým nasazením jako v sobotu a zápas nevypustí, i když turnaj v Liberci není světovým šampionátem. Motivací by měla být především početná návštěva ruských příznivců v libereckém hledišti. Herně jsou Rusové jasně lepší než Švédové.

Tipérův tip: vítězství Ruska s kursem 1,80

ČESKO – FINSKO neděle 19.4.2009 od 17:00 hodin

V podvečer se představí v Tipsport areně domácí Česko a Finsko. Seveřané se dokázali překvapivě prosadit proti Rusům (4:2), ale v sobotu proti Švédsku byli jasně pod tlakem. Pouze nedisciplinovanost Švédů dala Finům šanci na vyrovnání a tu Finové pod taktovkou velezkušeného a fantasticky hrajícího Nummelina využili. Nakonec však urostlí Švédové přetlačili Finy v prodloužení. Překvapilo mě, že Finové nehráli vůbec v tempu a jejich bruslařské umění zůstávalo nevyužito. Chyby v obranné hře navíc zvyšovalo chybné střídání, kdy se velmi často otevírala finská obrana. Naštěstí pro Finy jich Švédové naplno nevyužívali. Česko se v Liberci představilo jako tým hrající s velkou chutí. V útoku nehrají Češi vůbec špatně, ale obrana totálně „hoří“. Tolik fatálních chyb v obranné hře i při zakládání útoku se na mezinárodní scéně vidí opravdu málokdy. V sobotu v tom „vynikal“ především Angel Krstev. I ve vítězném utkání proti Švédsku byla obranná hra velkou slabinou. Proti Rusům mě potěšil dnes již legendární Jarda Jágr. To je opravdu mimořádný hráč, jehož styl je neopakovatelný. Česká „osmašedesátka“ je hráčem jiné dimenze :-). Je téměř nemožné jej v souboji jeden na jednoho odstavit od puku, neboť má vynikající stabilitu a neuvěřitelně silné ruce. Je pravdou, že první dva kroky již nejsou nejrychlejší, stále je však pro český tým v útoku téměř nenahraditelný. Je zajímavé, že u všech čtyř českých gólů v Liberci byl „namotaný“ právě Jágr. Věřím, že česká reprezentace hnaná libereckým publikem zlepší obrannou hru a v zápase s Finskem neprohraje.

Tipérův tip: neprohra Česka s kursem 1,31

TOTTENHAM – NEWCASTLE PREMIER LEAGUE, fotbal, neděle 19.4.2009 od 14:30 hodin

Ke dvěma hokejovým tipům doplníme v AKU sázce jeden anglický fotbal. Ve 33. kole Premier League se od 14:30 střetnou domácí Tottenham, který má aktuálně velmi dobrou formu, a Newcastle, který se naopak potýká se slabší výkonností. Tottenham v březnu nastoupil na domácím hřišti třikrát a třikrát vyhrál. S Middlesbrough (4:0), s Chelsea (1:0) a West Hamem (1:0). K tomu Kohouti přidali výhru na Aston Ville (2:1), remízu na Sunderlandu (1:1) a prohráli pouze jediný zápas v Blackburnu (0:1). Newcastle naopak v březnu nevyhrál jediný zápas! Doma prohrál s Manchesterem United (1:2), s Arsenalem (1:3) a Chelsea (0:2). Černobílí odešli poraženi z Boltonu (0:1) a remizovali na Hull City (1:1) a Stoke (1:1). Tottenham na devátém místě bojuje v lepší polovině tabulky a zřejmě ještě neřekl poslední slovo – deváté místo nemusí být maximem tohoto celku. Naopak Newcastle bojuje vzhledem k velmi špatným výsledkům v jarní části soutěže s reálnou hrozbou sestupu! Horší je již jen W.B.A. Kurs 1,65 není nijak závratný, nicméně očekávám, že Tottenham zvítězí alespoň o jednu branku.

Tipérův tip: výhra Tottenhamu s kursem 1,65

Reklama