Hlavní obsah

Přiblíží se Manchester další trofeji?

Šance Manchesteru United na zisk unikátních pěti trofejí v jediné sezoně stále žije. „Rudí ďáblové“ již ovládli mistrovství světa klubů a získali Carling Cup. Ligu vedou, v Lize mistrů jsou v semifinále a dnes mohou projít do finále FA Cupu, nejstarší klubové soutěže světa.

Článek

V semifinále Anglického poháru se svěřencům Alexe Fergusona postaví v londýnském Wembley Everton. Vítěz doplní ve finále Chelsea, jež si včera nakonec poradila 2:1 s Arsenalem, ačkoli od 18. minuty prohrávala.

United jsou rekordmanem FA Cupu, trofej zvedali celkem jedenáctkrát, ale naposledy v roce 2004. Everton zvítězil pětkrát, jeho poslední triumf je však starý už jedenáct let. Jasným favoritem duelu je podle bookmakerů Tipsportu Manchester (kursy 1,70 – 1,13 – 3,40 – 1,91 – 4,37). Se svým liverpoolským soupeřem se utkal naposledy na konci ledna v Premier League a na Old Trafford si připsal výhru 1:0. Poslední výhra Evertonu ve vzájemných soubojích se datuje k dubnu 2005.

V minulých ligových zápasech remizoval modrý výběr, šestý tým soutěže, v Birminghamu s Aston Villou 3:3 a Manchester vyhrál 2:1 v Sunderlandu. Dnešní zápas vysílá od 17:00 stanice Nova Sport.

Reklama