Hlavní obsah

Vyřadí Tsonga na turnaji v Madridu Safina?

Soubojem devátého nasazeného hráče se světovou dvacítkou bude pondělní utkání prvního kola prestižního turnaje v Madridu. Francouz Jo-Wilfried Tsonga se utká s Rusem Maratem Safinem, se kterým se na okruhu ATP nikdy v kariéře nepotkal. Vítěz ve druhém kole změří síly s lepším z dvojice Lubičič(Chorvatsko) – Gabashvili (Rusko).

Článek

Za šest dní pětadvacetiletý Tsonga letos každou svou finálovou účast na turnaji přetavil v zisk titulu, když se z vítězství radoval v Johannesburgu a Marseille. Na pěti dalších turnajích včetně Miami se poté probojoval do čtvrtfinále. V letošní sezóně odehrál tento Francouz jedenatřicet utkání, ve kterých pětadvacetkrát zvítězil a pouze šestkrát odešel z kurtu se sklopenou hlavou.

Oproti Tsongovi se bývalá světová jednička Marat Safin v letošní sezóně hledá, odehrál zatím všehovšudy jen čtrnáct zápasů, ve kterých dokázal zvítězit pouze šestkrát a osmkrát odešel poražen.

Tip pro sázkaře:
Francouzský tenista je aktuálně v lepší formě a bude chtít navázat na triumf v Johannesburgu nebo Marseille. Přes bývalou světovou jedničku Safina postoupí do dalšího kola.

Pro oba tenisty bude jejich vzájemný duel v Madridu společnou premiérou na okruhu ATP, protože se v dosavadní kariéře na turnajích ani jednou neutkali. Kdo z nich bude v prvním vzájemném měření sil úspěšnější?

Na vítězství Tsongy si můžete vsadit v kursu 1,53, na výhru Safina vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,19.

Reklama