Hlavní obsah

Evropská liga otevírá své brány!

Jako potomek Poháru UEFA, který ho vystřídá na fotbalové evropské scéně, se zrodila Evropská liga. Druhá nejprestižnější klubová soutěž na starém kontinentu výrazně mění svůj formát, který by se měl více podobat lukrativnější Lize mistrů. Mimo názvu soutěže se změní i logo, trofej pro vítěze však zůstává stejná.

Článek

Přiblížení Lize mistrů spočívá zejména v centrálním prodeji televizních a reklamních práv, což by mělo i zvýšit příjmy jednotlivých účastníků. Celkem by se do bojů v Evropské lize mělo zapojit zhruba 185 účastníků, mezi které patří i týmy, které vypadnou z Ligy mistrů. Po úvodních čtyřech vyřazovacích kolech se celky rozdělí do 12 čtyřčlenných skupin, kde budou hrát každý s každým dvakrát, doma a venku, nikoliv jen jednou jako dosud. Dva nejlepší z každé skupiny postoupí do vyřazovací fáze, kde se k nim připojí osm klubů z třetích míst ve skupinách Ligy mistrů. Dohromady se tak sehraje přibližně 500 zápasů.

V prvním ročníku Evropské ligy se objeví i tři české týmy. Díky umístění v lize se do soutěže kvalifikovaly týmy Slovanu Liberec a Sigmy Olomouc. Evropskou ligu mají zajištěnou i Teplice, které vyhrály Pohár ČMFS.

Ačkoliv se české týmy do boje zatím nezapojí, Evropská liga otevírá poprvé své brány již dnes. Během dneška se totiž odehraje 24 zápasů 1. předkola. Prostřednictvím Live sázek si nenechte ujít utkání mezi švédským Helsinborgem a arménskou Mikou Ashtarak. Podle bookmakerů Tipsportu jsou jednoznačným favoritem utkání Švédové (1,17 – 1,01 – 6,00 – 3,90 – 11,00).

Sledovat v prvním zápase dnes můžete i tým ze Slovenska, jelikož Trnava hostí na domácím hřišti ázerbajdžánský Inter Baku. Slovenský tým je kursovými experty považován za favorita, vsadit si na něj můžete s kursem 1,6:1. Pokud věříte hostům, je pro vás připraven kurs 5:1.

Reklama