Hlavní obsah

Podzim, který nechutnal dobře

PRAHA

Co se týče sportovního směru, slávisté mnohokrát vyhořeli. Jinak se také hádali, osočovali, vedení mělo dluhy vůči hráčům. Z fotbalových fanoušků udělalo hlupáky, v totálním rozkladu učinilo před čtrnácti dny blábolivé a nicneříkající hodnocení.

Článek

Co dál? Vyrazili se poradit do Londýna s majitelem klubu. A vymyslet další plány. Sdělili, že poletí v sobotu a cestovali už v úterý. Když se nyní již bývalý trenér Miroslav Beránek vrátil, suše pravil, že tam byl vlastně hlavně na stáži a přivezl si spoustu užitečných poznatků pro svou práci. To je fotbalová Slavia!

Její bossové se však nakonec přeci jen rozhoupali. Přišel třesk. Se zpožděním, ale přeci. Slávistická obec si už myslela, že bude klid po pěšině, vše zůstane zakonzervováno, budou mrtvé ryby, jenže chyba lávky. Ironií osudu zrovna v den, kdy si úhlavní rival na Letné vychutnával vítězné doutníčky za miliónový postup v nejprestižnější soutěži, na jejíž brány sešívaní buší léta marně jako hluchý do vrat, Beránka vymetli.

A trenér, tradiční obětní beránek, vypnul telefon. Nebude se vyjadřovat, kašle na fanoušky. Chuť pokračovat podle svých slov ale měl... Hlavní úkol ovšem nesplnil: kasu tvrdou měnou z Ligy mistrů za dva roky nenaplnil, herní projev byl často chabý, o vztazích s některými hráči (především ikonou klubu Kukou) a ke konci prý i s lidmi z vedení klubu ani nemluvě...

Co bude se Slavií dál? Asi přijde trenér Csaplár. Tvrdý a strašlivě ambiciózní. Prý se konečně uskuteční přestavba v Edenu, takové sliby tu ale byly už stokrát. Že je kvalitní hráčský kádr úzký, je jasné. I Beránek to tvrdíval. Musí se posilovat. Budou peníze? Bude se na věky hrát na Strahově? Uloví Kolouška? Koho dalšího? Kdo odejde? Musela se spousta věcí odehrát formou šaškárny? Slávistický podzim opravdu nechutnal dobře. A zůstávají otazníky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.