Hlavní obsah

Jágra trápí zranění a dluhy za sázky

WASHINGTON

Český hokejový útočník Jaromír Jágr se po aféře s daňovými nedoplatky opět ocitl v centru pozornosti médií. Podle časopisu Sports Illustrated má 31letý Jágr další finanční problémy: internetové sázkové kanceláři musí zaplatit 450 tisíc dolarů, přičemž podle magazínu jeho dluhy za několik minulých let činily více než půl miliónů dolarů.

Foto: PRÁVO

Jaromír Jágr

Článek

Hokejistovi odpustil přes padesát tisíc dolarů dluhu William Caesar, majitel CaribSports z Belize, u níž Jágr sázel. S Jágrem se Caesar dohodl na splátkách. Hokejista měl devět měsíců platit 37500 dolarů a jednou 112500 dolarů. Když Jágr přestal platit, přičemž agentura AP neuvedla, kdy se tak stalo, pustil Caesar informaci do tisku, aby vyvinul na Jágra tlak.

Starý případ, říká Jelínek

"K celému případu došlo už před sedmi lety," informoval Jágrův přítel a kondiční trenér Marian Jelínek. Kancelář prý přijímala sázky olympijského vítěze a dvojnásobného majitele Stanleyova poháru i přesto, že se prohrami mohl na svém internetovém účtu dostat do hlubokého minusu. A to se také stalo.

"Neinformovali ho o tom, asi si řekli, jde o slavného hokejistu, ten to hravě doplatí. Protože došlo k pochybení na obou stranách, dohodly se společně na splátkovém kalendáři a Jarda tak celou částku už v roce 1998 zaplatil. Nic už nedluží a neví, proč to znovu vytáhli právě teď," tlumočil Jelínek stanovisko křídelníka Washingtonu.

Nedávno se vynořily také informace o Jágrových problémech s daněmi. Ty má již podruhé v průběhu sedmi měsíců. Loni v srpnu byly objeveny nesrovnalosti v jeho prohlášení poprvé (jednalo se o 350 tisíc dolarů), minulý týden pak podal daňový úřad na českého hokejistu žalobu za nedoplatek ve výši 3,27 miliónu dolarů.

Jágr jen bruslí

Jágr v současnosti v NHL nenastupuje. Má vlásečnicovou zlomeninu zápěstí a není jisté, kdy se vrátí do hry. Zámořský tisk spekuluje, zda bude nejproduktivnější hráč Capitals moci nastoupit už v pátečním utkání proti Los Angeles. Jágr vynechal již pondělní zápas s Philadelphií.

Jágr v úterý poprvé od sobotního zranění s týmem bruslil, ale nemohl držet hokejku. Více by měl prý zkusit při dnešním tréninku. "Cítím se o hodně lépe než předtím," řekl Jágr deníku Washington Post. Podle listu je předčasné mluvit o tom, zda český hokejista v pátek nastoupí.

Reklama

Související témata: