Hlavní obsah

Ujčíkovu angažmá ve Švédsku zabránil 'psí problém'

STOCKHOLM

Na poslední chvíli sešlo z angažmá českého hokejového útočníka Viktora Ujčíka ve Švédsku. Celek Lulea Hockey se musel nadějí na jeho služby vzdát poté, co se do diskuse o budoucím kontraktu vloudila 'psí otázka'. Trojnásobný mistr světa totiž odmítl jet k polárnímu kruhu bez svého čtyřnohého miláčka.

Foto: Internet

Přestup Viktora Ujčíka do Švédska 'zastavil' pes.

Článek

"Vypadá to jako nejhorší výmluva na světě," napsal švédský deník Aftonbladet, který v úterý o chystaném transferu informoval. "Výmluva to ale není," reagoval sportovní šéf švédského celku Hans Norberg. "Předpisy pro dovoz psů z České republiky do Švédska jsou nesmírně přísné. Nejprve jde o čtyřměsíční karanténu, později o dvouměsíční 'samotku', takže majitel je od svého psa odloučen celkem půl roku," vysvětlil.

Podle Norberga je pes oblíbeným členem Ujčíkovy rodiny, ale kdyby se byl hokejista chtěl vymlouvat, mohl jednání zastavit již mnohem dříve. Vzájemné rozhovory však trvaly řadu týdnů a tým i hráč při nich prý nalezli shodu v celé řadě jiných bodů.

Marná snaha o výjimku

"I tohle se ale v hokeji někdy stává," povzdechl si švédský funkcionář. "Udělali jsme vše proto, abychom získali výjimku. Jenomže marně. Přivézt psa do Švédska z některých jiných zemí je doslova a do písmene hotová věda," řekl.

Ujčík má ještě rok smlouvu v pražské Slavii, která ho v průběhu sezóny poslala výměnou za Radka Dudu a Aleše Krátošku na hostování do Plzně. Odtud přišel do konce sezóny do konkurenční Sparty. "Nyní záleží na Slavii a také na mém manažerovi. Po mistrovství světa si sednu s Vláďou Růžičkou a všechno probereme," vyjádřil se ke své současné situaci Ujčík.

Reklama

Související témata: