Hlavní obsah

Mallorca chce uspět se staronovým trenérem

S novým koučem jedou dnes fotbalisté Mallorky do Malagy. Po odstoupení Hectora Cupera se mužstva ujal Gregorio Manzano; s ním na lavičce se dnes poslední tým Primera Division pokusí bodovat na stadionu jednoho z konkurentů na chvostu tabulky.

Foto: archiv

Fotbal

Článek

Manzanovo jméno není fanouškům Mallorky neznámé. Trenér, který vystřídal několik týmů nejvyšší španělské ligy, zde trénoval v sezoně 2002/03. S Mallorkou také dosáhl největšího úspěchu, když s ní vyhrál Copa del Rey. Jeho nynější úkol je mnohem skromnější: dostat poslední tým ligy ze sestupových vod. Nebude to jednoduchý úkol; Mallorca naposledy vyhrála začátkem prosince a v dalších devíti zápasech získala jen čtyři body.

Manzana ale znají i v Malaze, kterou také trénoval. Domácí jsou jen o bod před svým dnešním soupeřem a se třinácti zápasy do konce si rozhodně nemohou dovolit nic vypustit. Ani jim se nedaří; před dvěma týdny sice doma porazili Bilbao, to je ale jediný dobrý výsledek od konce listopadu, v dalších zápasech nikdy tři body nezískali.

V souboji dvou špatně hrajících týmů bookmakeři favorizují domácí, který vypsali s kursem 2.05. Věříte rčení, že nové koště dobře mete? Pak si vsaďte hosty, kurs na ně je 3.35.

Reklama