Hlavní obsah

Šarapovová chce Hingisové oplatit nedávnou porážku

Los turnaje v Dubaji svedl proti sobě Marii Šarapovovou a bývalou královnu světového tenisu Martinu Hingisovou. Obě hráčky se potkaly před dvěma týdny v Tokiu; úspěšnější byla Švýcarka, která Šarapovovou vyprovodila 6-3 6-1.

Článek

Comeback zatím vychází Martině Hingisové nad očekávání dobře. Pětadvacetiletá hráčka se na dvou úvodních turnajích připravila na Australian Open, kde se dostala až do čtvrtfinále. V něm potom nestačila na Belgičanku Clijstersovou. Ještě lépe se jí vedlo v Tokiu, kde si po dlouhé pauze, zaviněné sérií zranění, znovu zahrála ve finále. Ani zde ovšem neuspěla; Ruska Dementěvová ji smetla 6-2 6-0. Dubaj je tak dalším turnajem, na kterém se Hingisová pokusí získat titul. Zatím se tu ukazuje ve velmi dobré formě - ve dvou setech si poradila s mladou Indkou Mirzou a poté i se zkušenou Myškinovou.

Do cesty se jí dnes postaví Maria Šarapovová, hráčka, která také vévodila ženskému tenisovému žebříčku. Také si letos nevede špatně, ani ona ale nedokáže dotáhnout turnaj do vítězného konce. Letos se objevila na dvou - v Melbourne ji v semifinále zastavila Justine Heninová-Hardenneová a v Tokiu právě Hingisová. Po volném losu v prvním kole se v Dubaji utkala s krajankou Duševinovou, kterou smetla 6-1 6-0.

Přestože před dvěma týdny byl zápas jednoznačně v režii Hingisové, jsou dnes podle bookmakerů šance obou tenistek vyrovnané. Na Švýcarku i na Šarapovovou si proto můžete vsadit v kursu 1.80. Pokud ale věříte, že jedna z nich zvítězí jednoznačně, můžete si dát třeba výhru některé z nich ve dvou setech; na přesný výsledek 2:0 pro Hingisovou i Šarapovovou je kurs 2.70.

Reklama