Hlavní obsah

Oslabený Newcastle přivítá rozjetý Everton

Bez řady hráčů se dnes v anglické Premier League utkají týmy Newcastlu a Evertonu. Kromě několika dalších bude možná domácím znovu chybět kapitán Alan Shearer.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

"Pokud uvidíme, že bude zdravý, tak nastoupí. Pokud ale budeme mít pochybnosti, necháme ho odpočívat, aby byl fit na příští týden a zbytek sezony," prohlásil o Shearerovi trenér Glenn Roeder. Kapitán týmu ale není jediný, nad kým visí otazník. Kvůli zdravotnímu stavu dnes nenastoupí také Kieron Dyer, Bramble, Michael Owen, Carr a Taylor. Dobrou zprávou je tak jen návrat Babayara, který si odpykal svůj trest. Četné absence se podepsaly na posledním výsledku Strak; po dvou vítězných zápasech přišla jen bezgólová remíza s Charltonem.

Everton chytil v poslední době fantastickou formu. Klub vyhrál šest z posledních sedmi zápasů; v nich se mohl opřít především o skvělou obranu, která inkasovala pouhé dva góly. I jejich kouč má ale dnes starosti. David Moyes postaví už pátého gólmana v posledních šesti zápasech, kvůli zranění totiž nenastoupí Martyn ani Wright. Kromě toho se na hřišti neobjeví Phil Neville, Tony Hibbert a Duncan Ferguson, kteří jsou v trestu.

Přesto, že Everton patří momentálně mezi nejlépe hrající anglická mužstva, je podle bookmakerů favoritem domácí Newcastle, na který vypsali kurs 2.15. Dáváte víc šancí hostům? Pak si vsaďte na Everton v kursu 3.20 a jestli budete moci zápas sledovat v televizi, zkuste si vsadit během utkání live.

Reklama