Hlavní obsah

Čtvrtfinálové série extraligy očima experta

Dva postupy papírových favoritů a dvě vyřazení týmů, které budou mít výhodu domácího prostředí. Tak by měly dopadnout čtvrtfinálové série hokejové extraligy podle prezidenta Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Luboše Koželuha.

Článek

Liberec bude mít v sérii s Českými Budějovicemi obrovskou výhodu. Bílí Tygři, kteří vyhráli základní část extraligy, jako jediní neprohráli doma ani jeden zápas. Domácí prostředí by proto v souboji s Budějovicemi mohlo být rozhodující. "Postoupit by měl dál Liberec už z důvodu jeho celoroční formy. Na druhou stranu Budějovice, pokud jim podá Turek výbornej výkon, určitou šanci mají. Já to vidím jako souboj brankářů, poněvadž kádr Budějovic není špatnej. Liberec klidně může doma ztratit jeden zápas, ale tipuju, že série skončí 4:2 pro Liberec," říká Luboš Koželuh.

Jako vejce vejci se podobaly letošní zápasy SlavieTřincem. První dvě utkání vyhráli hosté, v dalších dvou zápasech zvítězili pokaždé domácí. "V sezoně hráli ty čtyři zápasy vyrovnaně a Slavii se v poslední době nedařilo. Přesto si myslím, že Slavie vyhraje 4:1 na zápasy. Kvalita hráčského kádru by se měla projevit. Pokud ne, bude to obrovské zklamání," věří svěřencům trenéra Růžičky expert.

K překvapení na úkor výše nasazeného týmu by podle prezidenta APKLH mohlo dojít v souboji Zlín - Sparta. "Tady budu věřit Spartě. Začíná sice ve Zlíně, ale myslím, že tu sérii vyhraje 4:2 a že potvrdí kvalitu kádru, přestože neměli ideální sezonu," tipuje Luboš Koželuh.

Vítkovice - Znojmo "Tipoval bych Znojmo. Sérii by mohli rozhodnout tři hráči; Znojmu hodně pomůže bývalý brankář Vítkovic Trvaj, pro kterého to bude obrovská motivace, a Dopita s Púcherem. Měla by to být nejtěsnější série, tipuju 4:3 pro Znojmo," říká prezident APKLH.

Reklama