Hlavní obsah

Buffalo se střetne potřetí s Bostonem během devíti dnů

, 12. března 2006

Z důvodů šetření nákladů se letos divizní soupeři v NHL potkávají více než kdy jindy. Každé dva divizní týmy spolu sehrají celkem osm zápasů. Některá vzájemná utkání dvou mužstev pak mohou jít v nahuštěném programu velmi rychle za sebou. Tato věc potkala v březnu celky Buffala a Bostonu.

Článek

Dnes domácí celek prožívá další skvělé období. Po reprezentační pauze sice Buffalo prohrálo s Atlantou, ale následně využilo toho, že se mu uzdravili důležití hráči a momentálně táhne šňůru pěti výher. Včera sice po dvou třetinách střídalo při přestřelce ve Philadelphii brankáře, ale v poslední dvacetiminutovce povolilo soupeři jedinou střelu a utkání zvrátilo ve svůj prospěch pět minut před koncem. Kdo bude za domácí chytat dnes je otázkou, ale jistě to nebude Noronen, který odešel během přestupového hemžení do Vancouveru.

Boston má na rozdíl od domácích problémů více než dost. Ve čtvrtek překvapil již podruhé v probíhající sezóně výměnou, když pustil do Edmontonu Samsonova. V útoku místo něj přivítal Reasonera a Y. Stastneho. Nebezpečně se množí také jména na listině zraněných. Jeden gólman, tři obráncij (Boynton včera naštěstí nehrál jenom kvůli trestu ligy a dnes by nastoupit měl) a dva útočníci. Boston vyhrál od začátku února tři ze dvanácti zápasů a play off se mu vzdaluje.

Hodně za to může i tristní vzájemná bilance s dnešním soupeřem. Buffalo vyhrálo nad Bostonem všech pět dosavadních zápasů sezóny. Bookmakeři BetAndWin to ví a domácí vidí jako jasné favority. Vypsali na ně kurs 1,8. Na hosty si lze vsadit v kursu 3,4.

Reklama