Hlavní obsah

Berdych se chce chytit proti Henmanovi

Formu od začátku roku zatím marně hledá český tenista Tomáš Berdych. Dvacetiletý hráč se od turnaje v Adelaide trápí; v Indian Wells se to dnes pokusí změnit proti Britovi Henmanovi.

Foto: PRÁVO

Tomáš Berdych

Článek

Do nové sezony přitom vstoupil Berdych vcelku úspěšně. V Adelaide postoupil až do semifinále, kde nestačil na letos slušně hrajícího Belgičana Malisseho. Od té doby šly ale výkony svěřence trenéra Navrátila dolů. V Sydney vypadl v prvním kole, na grandslamovém turnaji v Melbourne vydržel jen o kolo déle. Nedařilo se mu ani v Evropě; s Marseille se rozloučil také v prvním kole, když nestačil na Radka Štěpánka, stejně rychle odcestoval i z Rotterdamu po prohře s Taylorem Dentem. Do druhého kola se po několika týdnech podíval až v Dubaji, vypadl v něm ale s krajanem Vikem.

I jeho dnešní soupeř, Tim Henman, už pamatuje lepší časy. Britský tenista odehrál nejlepší turnaj v Záhřebu, kde porazil mimo jiné Clemanta a Gasqueta a překvapivě vypadl s Rakušanem Koubkem. V Dubaji se dostal o kolo dál než Berdych; porazil Lopeze a Radka Štěpánka, ve třetím kole mu ale los přisoudil pozdějšího vítěze turnaje, Rafaela Nadala. Na rozdíl od Berdycha, který měl v prvním kole volný los, už odehrál v Indian Wells jeden zápas - domácího Younga porazil lehce 6:3 6:1.

Berdych se s Henmanem ve své profesionální kariéře dosud nepotkal. V jejich prvním vzájemném zápase je podle bookmakerů mírným favoritem Henman, na kterého společnost Betandwin vypsala kurs 1.75. Věříte dnes více českému tenistovi? Pak si vsaďte jeho výhru s kursem 1.85.

Reklama