Hlavní obsah

Palermo čeká odveta v Německu

Návrat formy nemohl přijít pro hráče italského Palerma ve vhodnější dobu. Když už se zdálo, že přemožiteli Slavie v Poháru UEFA dochází dech, zvládlo Palermo vyhrát důležitý zápas se Schalke. Dnes se v odvetném zápase v Německu pokusí prodloužit své působení v evropské soutěži ještě alespoň o jedno kolo.

Článek

Palermu se po postupu na úkor Slavie nedařilo ani v italské Sérii A. Sicilský tým jen remizoval ve Veroně, poté doma nestačil na AC Milán a týden nato odjel bez jediného bodu z Lecce po prohře 0:2. Generálka na dnešní zápas jim ale vyšla - o víkendu porazili trápící se Udinese 2:0. V prvním utkání osmifinále nejen, že Palermo dokázalo vyhrát, ale navíc nedovolilo silnému Schalke vstřelit gól. To jim do odvety dává výhodu; podle Stephena Makinwy ale Palermo nejede do Německa bránit výsledek: "Byla by chyba bránit v Gelsenkirchenu náš náskok. Schalke je silný tým, jestli ale budeme hrát se stejným nasazením jako v prvním zápase, máme slušnou šanci," řekl Makinwa, který by mohl v sestavě nahradit Di Micheleho, který nesmí v evropském poháru nesmí nastoupit.

O síle jejich soupeře svědčí mimo jiné to, že na svém stadionu nenašli už deset měsíců přemožitele. V Bundeslize jim je navíc poslední dobou jedno, kde hrají: svěřenci trenéra Slomky vyhráli pět posledních utkání, dvě z toho na cizím hřišti. Slomka před dnešním zápasem naordinoval hráčům jednoduchou taktiku - vstřelit brzy gól, který by italský tým vyvedl z rovnováhy. "Naším cílem je dát co nejrychleji gól, abychom vyrovnali celkové skóre. Naše taktika se potom změní," řekl trenér Schalke. "Palermo hrálo velmi dobře, dnes ale musí dokázat, že zvládnou oba zápasy," dodal. Dnes se jeho tým bude muset obejít bez důležitého Lincolna, který má stále problémy s kolenem, chybět budou i Kuranyi a Varela, otazník navíc visí i nad Krstajičem a Bajramovičem.

Síla Schalke na domácím stadionu je jedním z důvodů, proč bookmakeři vypsali na německý tým kurs 1.50. Věříte, že dnes Palermo dokáže uhrát na hřišti soupeře alespoň remízu? Pak si vsaďte třeba jejich neprohru v kursu 2.24. A jestli se chcete bavit u televize, můžete si vsadit kdykoliv během utkání live.

Reklama