Hlavní obsah

Oslabená Barcelona přivítá Getafe

Mohou Barceloně překazit zranění cestu za titulem? Španělský velkoklub má sice v čele Primera Division jedenáctibodový náskok, nyní se ale musí vypořádat s absencí několika klíčových hráčů. Dnes je naštěstí pro ně čeká přijatelný soupeř - na Nou Campu se jim postaví průměrné Getafe.

Článek

Minulý víkend Barcelona utrpěla vzácnou porážku v Osasuně, kde prohrála 1:2. Rychle se ale vzpamatovala a před třemi dny si odvezla všechny body ze hřiště San Sebastianu. Tým, který zároveň bojuje v Lize mistrů, ale nyní bude muset prokázat, že jeho hra nestojí jen na vynikající základní jedenáctce. Franku Rijkaardovi se zranili hned tři klíčoví hráči, kteří dnes nenastoupí - mexický obránce Marquez bude mimo hru šest týdnů, Edmilson si nezahraje tři týdny a k nim přibyla i vycházející hvězda Barcelony, Argentinec Messi. "Od hráčů se toho hodně očekává, zvlášť v této fázi sezony, a začínáme být už unaveni," komentoval náročný program katalánského klubu obránce Puyol. Dobrou zprávou je ale zdravotní stav Henrika Larssona. Švédský útočník poté, co skóroval proti San Sebastianu, odkulhal ze hřiště, dnes už je ale v pořádku.

Getafe se na přelomu února a března podařilo uhrát několik dobrých výsledků. Nejprve remizovali na hřišti silné Valencie 1:1, poté si doma poradili s Betisem Sevilla 1:0 a o týden později vyhráli v Zaragoze. O víkendu ale přišlo vystřízlivění po prohře 1:2 s La Corunou. "Byla to tvrdá prohra, hlavně kvůli rozhodnutí rozhodčího, který poslal ven Gavilana," vrátil se k nešťastnému zápase obránce Getafe Manuel Tena. Dnes je čeká nejtěžší možný soupeř, čehož si jsou hosté samozřejmě vědomi. "Nastoupíme proti budoucímu vítězi ligy," složil Barceloně poklonu Tena, jehož mužstvo dnes nastoupí bez Gavilana a zraněných Rikiho, Belenguera a Celestiniho.

Kursovým favoritem je dnes pochopitelně Barcelona. Pokud si budete chtít vsadit na domácí, budete se muset spokojit s kursem 1.20, jestli věříte, že vyhrají alespoň o dva góly, můžete si vsadit vítězství Barcelony v handicapu v kursu 1.60. Chcete zkusit neprohru Getafe? Pak nevynechejte kurs 3.61. A pokud rádi sázíte live, nezapomeňte: zápas začíná ve 21.00.

Reklama