Hlavní obsah

Orlando chce přerušit černou sérii

Už dva měsíce neuspěli na cizích palubovkách basketbalisté Orlanda. Posledním, koho porazili na jeho vlastním hřišti, byla na konci ledna Philadelphia. Dnes mají Magic šanci přerušit černou sérii proti stejnému soupeři.

Článek

Zápasy Orlanda se od konce února řídí podle jednoduché logiky - doma jsou zatím neporaženi, venku jsou ale vítaným soupeřem, protože prohrávají jeden zápas za druhým. Naposledy uspěli před cizím publikem 26. ledna, kdy po prodloužení porazili ve Philadelphii domácí Sixers 119-115. Od té doby prohráli 16 zápasů venku v řadě. Nejblíž k výhře měli minulý týden v Atlantě, kdy ještě několik vteřin před koncem prodloužení vedli o bod, osudným se jim ale stal jeden z mnoha útočných doskoků Gruzínce Pačulii, který dostal do koše odražený míč a prodloužil tak trápení hostů.

Philadelphia už, zdá se, svoji krizi překonala. Bez Allena Iversona, svého nejlepšího střelce, odehrála čtyři zápasy a všechny prohrála. Ostatní hráči nedokázali v ofenzivě nahradit zraněného rozehrávače; dvakrát nedali ani devadesát bodů a tragické obraně Seattlu jako jedni z mála nedali stovku. S Allenovým návratem se jejich útok znovu pozvedl a ve středu doma porazili Atlantu 115-106; uzdravený rozehrávač během 42 minut, které strávil na hřišti, k vítězství přispěl 29 body a 12 přihrávkami.

Atlanta není zrovna soupeř, kterým by se dalo měřit, jestli se Philadelphia konečně dostává do formy. Pokud jí ale věříte, můžete si vsadit na domácí v kursu 1.36 nebo s handicapem 6 bodů. Nebo si myslíte, že se Orlando po dlouhých týdnech konečně dočká vítězství venku? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 3.20.

Reklama