Hlavní obsah

22. kolo Gambrinus ligy očima Luďka Zelenky

Tři nejlepší týmy nejvyšší fotbalové soutěže by mohly svorně klopýtnout ve víkendovém kole Gambrinus ligy. Myslí si to brněnský útočník Luděk Zelenka, který pro Eurotip.cz prvoligové zápasy okomentoval.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Sparta se po dvou výhrách znovu dostala do boje o příčku, zajišťující účast v předkole Ligy mistrů. Dnes by podle Luďka Zelenky měla v zápase s Teplicemi ztrátu na druhou Slavii zmenšit. "S Teplicema jsme teď hráli, řekl bych, že nemají úplně dobrou formu a Sparta dvakrát vyhrála, přitom nedostala góla... myslím, že to je jednoznačná jednička. Sparta sílu má, vepředu by měl hrát Libor Došek a za Teplice nebude hrát Hunal. Teplice by musely hodně překvapit, myslím, že bude jednička," tipuje výhru favorita s kursem 1.52 Zelenka.

Diváci na stadionu lídra ligy budou svědky severočeského derby Liberec - Jablonec. "Je to derby, je to vždycky vyrovnanej zápas bez ohledu na to, jak jsou týmy postavený v tabulce. Liberec ani nemá nějakou super formu, já bych tipoval remízu, i když je to podle kursů mírný překvapení. Tenhle zápas favorita mít nebude," tvrdí brněnský útočník.

Dvaatřicetiletý útočník Luděk Zelenka za svou kariéru vystřídal několik klubů. Liberecký odchovanec ve 23 letech odešel do žižkovské Viktorky, tři roky hrál v dresu Slavie, odkud přestoupil do Teplic a poté do Blšan. Nyní hájí barvy 1. FC Brna. Během své kariéry nastřílel v nejvyšší lize 80 gólů, od klubu elitních střelců ho tak dělí už jen 20 branek.

Tým Blšan se díky remíze s Libercem a výhře nad Mladou Boleslaví konečně odlepil ode dna ligové tabulky. Podle Luďka Zelenky by měly v utkání Jihlava - Blšany bodovat i dnes. "Tam bude hodně záležet na tom, jaký bude hřiště. Já si myslím, že nebude dobrý, takže to nebude moc líbivej fotbal. Bude to spíš o bojovnosti a Blšany mě poslední dobou překvapujou, hrajou poměrně dobře, dávají do toho srdce a dělají výsledky, takže já jim docela věřím. Myslím, že bude dvojka," tipuje překvapení v kursu 3.65 brněnský hráč.

Příliš branek by podle experta neměli vidět diváci, kteří zavítají na zápas Zlín - Olomouc. "Moc se mi nelíbí, jak Zlín hraje, ani výsledky moc nedělá, teď uhrál šťastnou remízu v Plzni... Doma to ale vždycky nějak ukope, vždycky tam z něčeho dají gól. Podle mě to bude remíza 0:0 nebo 1:0 vyhraje Zlín. Gólů by ale mělo být málo," myslí si Zelenka.

Velké problémy mají na jaře oba účastníci souboje Příbram - Ostrava. Baník zatím uhrál jen bod za remízu, Příbram dokonce nebodovala vůbec. "Tam taky bude otázka, jak bude vypadat hřiště, jak to upravili, protože Příbram doma ještě nehrála. Na jaře hráli tuším tři zápasy a všechny prohráli, Ostrava taky nevyhrála ani jednou, takže to bude zápas, ve kterým už mají oba trenéři tak trochu nůž na krku. Obě mužstva potřebujou něco uhrát, takže bych řekl, že to skončí remízou," tvrdí útočník.

Naopak jedním z nejlepších týmů na jaře jsou domácí v utkání Most - Plzeň. "Most na jaře odstartoval dobře," potvrzuje Luděk Zelenka. "Trenér Ščasný má s posíleným týmem výsledky a jestli se chtějí zachránit, měli by Plzeň porazit. Plzeň není špatná, venku teď uhrála několik slušných výsledků, věřím ale, že Most vyhraje," tipuje fotbalista výhru domácích v kursu 1.90.

Poslední dobré výsledky Blšan poslaly na poslední místo v tabulce Zelenkovo Brno. To by se ale mohlo, pokud bude bodovat v zápase Brno - Slovácko, znovu dostat před svého soupeře. "My jsme se díky dohrávce dostali na šestnáctý místo, takže nám nezbývá, než vyhrát. Bude to hodně bojovný a myslím, že vyhrajeme. Už musíme," věří útočník svému týmu, na který bookmakeři vypsali kurs 2.05.

Domácí prostředí by podle něj mohlo být rozhodující v pondělní dohrávce Mladá Boleslav - Slavia. "Mladá Boleslav se mi líbí a hlavně doma hraje hodně dobře. Většinu zápasů vyhrává, body ztrácí málo. Slavia samozřejmě hraje o horní patra a chce minimálně do předkola Champions League, myslím si ale, že v Boleslavi prohraje. Vidím tam jedničku," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama